KROBAL: Konceptet har i tre år været god dansk mad, god dansemusik og god stemning
KAUSLUNDE: Salen er proppet med gæster. Skinken er fin og lyserød, og de flødestuvede kartofler er lavet af fløde og kartofler - ikke andet. Dæmpet musik akkompagnerers af snakken med borddamer og blander sig til en konstant dej af lyd i lokalet. I dag fejrer Kauslunde Kro, at Marianne og John Boisen har været værtspar i tre år.

En solbrun kvinde med smart kort hår bestiller to flasker vin i baren.

- Skal du have vand med, spørger bartender Erik Møller, der serverer og modtager betalingen med rolige, velovervejede bevægelser.

- Det er noget specielt her, mener 43-årige Rolf Beese.

Turen til Kauslunde fra hjemmet i Kruså har han kørt mange gange.

Over for ham ved bordet sidder 72-årige Erik Dürr. Det er kun hans andet besøg, men han har dannet sig et indtryk af stedt - og især værtsparret.

- De er ualmindeligt sympatiske. Det lagde jeg mærke til allerede første gang, fortæller han.

Erik Dürr er frem for alt taget til Kauslunde for at danse. For halvandet år siden mistede han sin anden kone, og han ved godt, hvad der virker, når man er trist.

Aftenens band går på scenen og mødes af et varmt bifald. Der går ikke mange sekunder, før folk er på gulvet.

Tidligere på aftenen fortalte Erik Dürr, at pigerne er en lille smule sløve til at byde op, så han er straks frisk, da en repræsentant for det modsatte køn tager ham i armen.

- Jeg glæder mig til at fortælle mine andre dansepartnere, at jeg har været ude at danse med en pige, der ikke er en dag over 25, fortæller han, mens han charmerende og galant fører rundt på gulvet.

Dansefatning,tak

Hans første kone var danser, og Erik Dürr har åbenbart været lærenem. Han rynker lidt på brynene, da snakken falder på de helt unges måde at danse på.

- Nej, når man danser, så holder man fast i hinanden, mener han.

Men selv om man er aldrig så god en danser, så støder man konstant ind i andre. Dansepar midt i halvtredserne - der ser ud til at have genopfundet jitterbuggen i en lidt tillempet version.

Ved et af bordene sidder to forlovede par. Birgit Rasmussen og Aksel Limkilde begyndte i al venskabelighed med at komme her sammen med fire andre damer. Det har nu udviklet sig til noget de kalder Kauslunde Klubben. Flokken er vokset fra seks til cirka tolv, for de har alle mødt deres udkårne i mellemtiden på Kauslunde kro. Så her sidder Birgit med sin Carsten og Aksel med sin Connie.

- Han spurgte, må jeg få dit telefonnummer, fortæller Birgit om den aften, hun faldt i snak med Carsten Jensen. Han ringede dagen efter, men havde nogle problemer, der fik hende til at stejle og sætte ham i ventebåsen. Tre uger senere mødtes de igen på Kauslunde Kro - senere på Odense Banegård, og nu bor de sammen i Odense. Hun hoppede i hans net til sidst, men de kommer stadig på kro med Kauslunde Klubben og får en sving om.
  • fyens.dk