Kamp for tvangsfjernede tvillinger


Kamp for tvangsfjernede tvillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPGØR:Forældre vil have små drenge hjem - straffesag om børnevold falder på manglende beviser
EJBY: Familie og venner til forældreparret Jette Nielsen og Torben Andersen samles i dag i protest foran rådhuset i Ejby.

Her genbehandler kommunens Børn- og Ungeudvalg en beslutning om at tvangsfjerne parrets tvillinger på grund af formodet vold mod de to børn. Med demonstrationen håber de to forældre, at politikerne vil skifte mening og lade de to drenge på syv måneder komme hjem igen.

- Jeg frygter, de vil holde fast i tvangsfjernelsen af vores to sønner, siger Jette Nielsen, der er uddannet cand.merc. fra Odense Universitet.

Brud på hele kroppen

Sagen, som Jette Nielsen nu betegner som en gyser, begyndte den 2. april i år, da den ene af tvillingerne blev indlagt på Odense Universitetshospital med et brækket lårben.

Røntgenbilleder viste senere, at drengen stort set havde haft brud over alt på kroppen. Da broderen også havde haft adskillige knoglebrud, og da undersøgelser samtidig viste, at ingen af drengene led af medfødt knogleskørhed, slog hospitalet alarm til politiet og Ejby Kommune.

Kommunen tvangsfjernede tvillingerne på grund af den bestyrkede mistanke om vold mod de to små drenge.

- Jeg kan godt forstå, at Ejby Kommunen mistænker os for vold mod vores børn. Men jeg kan ikke forstå, at kommunen ikke har villet hjælpe os med at bevise vores uskyld. For ingen af os har gjort vores børn fortræd, siger Jette Nielsen.

TBBD

Hun er frustreret over, at myndighederne ikke har været mere villig til at efterprøve en teori om, at tvillingernes brækkede knogler skyldes en sygdom.

Jette Nielsen mener nemlig, at tvillingerne lider af en sjælden form for midler- tidig knogleskørhed, kaldet TBBD. Sygdommen ses oftest blandt nyfødte tvillinger, og den forsvinder som regel efter det første leveår.

Men den teori har undersøgelser foretaget af danske eksperter ikke bekræftet. Og Ejby Kommune har af hensyn til børnenes sikkerhed holdt sig til de rapporter og ekspertudtalelser, der har peget på, at børnene er tilført udefra- kommende skader. Altså voldelige overgreb.

Vanskelig voldssag

Middelfart Politi har efterforsket sagen som en voldssag. Men efter en omfattende undersøgelse har politiet frafaldet sigtelsen for grov vold, da det ikke har været muligt at bevise, at den ene eller anden af forældrene har påført de små drenge alle de mange brud på kroppen.

Formand for Børn- og Ungeudvalget i Ejby Kommune, Grete Hansen (V), ønsker ikke at udtale sig om sagen forud for dagens møde, hvor spørgsmålet om tvillingernes fremtid er på dagsordenen.

Får Jette Nielsen og Torben Andersen ikke børnene med hjem, er de klar til at bringe sagen for landsretten.

Kamp for tvangsfjernede tvillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce