Morten Weiss-Pedersen (K) understreger, at han vil stille forslag om kontakt til Sydøstjyllands Politi trods skepsis fra borgmesterens side.

Nordvestfyn: Selvom der ikke er opbakning fra borgmester Steen Dahlstrøm (S) til ønsket om at skifte politikreds, opgiver Morten Weiss-Pedersen (K) ikke kampen for, at Sydøstjyllands Politi skal kunne krydse Lillebælt, når alarmen lyder i Middelfart Kommune.

Steen Dahlstrøm har blandt andet argumenteret med, at Middelfart Kommune er andet end Middelfart by, og det er den konservative spidskandidat indforstået med.

- Borgerne i den østlige del af kommunen skal ikke stilles dårligere med dette forslag. Det er så viseligt indrettet, at politiet også tænker praktisk. Der er ikke noget usynligt jerntæppe imellem de enkelte politikredse. Når en borger ringer med et problem, orienterer man sig om, hvor den nærmeste patruljevogn er, og det vil i den østlige del af kommunen typisk være fra Fyns Politi, siger Morten Weiss-Pedersen.

Derfor har han stadig i sinde at bringe sagen op i byrådet, så de kan tage en diskussion om, hvorvidt kommunen skal tage kontakt til Sydøstjyllands Politi og høre om mulighederne for at blive en del af den. Tal viser, at responstiderne på den anden side af bæltet er hurtigere end på Fyn.

- Vi vil fastholde, at når vi har sagt ja tíl en undersøgelse, vil vi føle, at det er fornuftigt at følge det op med et decideret forslag. Men jeg må indrømme, at min optimisme er blevet mindre efter at have læst borgmesterens reaktion, siger Morten Weiss-Pedersen.

- Kommer reaktionen bag på dig?

- Nej, jeg har fornemmet langt hen ad vejen, at vi har været ret så isoleret. Der har ikke ligefrem været en begejstret hær af folk, der har støttet det, siger han.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling.

Mere om emnet

Se alle
Blå blink: Jysk politi er hurtigere til at rykke ud

Blå blink: Jysk politi er hurtigere til at rykke ud

Nej tak: Borgmester afviser at skifte politikreds

Nej tak: Borgmester afviser at skifte politikreds

Politikreds-skifte. Ikke frit valg på alle hylder.

Politikreds-skifte. Ikke frit valg på alle hylder.