Kabuli har succes med kunst i Kabul


Kabuli har succes med kunst i Kabul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: Udrustet med en god portion ihærdighed og økonomisk støtte fra borgere i Middelfart er det i løbet af knap to år lykkedes Ruhullah Adib Kabuli at starte en kunst- og kalligrafiskole i Kabul.

Melf-ART har i dag 120 elever, der daglig undervises i både kalligrafi og kunst.

Ruhullah Adib Kabuli, tidligere asylsøger og beboer på Asylcentret i Middelfart, rejste i oktober 2002 tilbage til Kabul for at starte kunstskolen.

Da havde han netop åbnet en udstilling i Galleri Nørballe i Strib med billeder lavet i et fællesskab med den lokale kunstner Jacob Herskind.

De to havde mødt hinanden, fordi Herskind underviste et hold afganske kvinder på asylcentret i Middelfart. Ruhullah Adib Kabuli var, da han flygtede til Danmark, kunstprofessor i Kabul. Han har specialiseret sig i en form for kalligrafi, der er udviklet i Afganistan siden det syvende århundrede.

Han er efter udsagn fra landsmænd den eneste med disse evner, der overlevede Taliban-styret.

Mangler sponsorer

Da Ruhullah Adib Kabuli rejste hjem til Afganistan, lovede en håndfuld middelfartere at støtte hans forehavende - en disposition, som nu har båret frugt.

Skolen har blandt andet modtaget økonomisk støtte af Lions Club i Middelfart, Middelfart Bio og kunstneren Jacob Herskind.

Men der er stadig behov for sponsorstøtte, hvis nogen har lyst til det, siger Jacob Herskind, der sammen med Snej-bjerg Galleri og Kunstartikler netop har sendt farver og pensler til Kabul.

Senest er Christian Danielewitz, elev på Det Kongelige Danske Kunstakademi, rejst til Kabul for at lave en dokumentarfilm om skolen og kunsten i Afghanistan.

I 2002 regnede Kabuli med, at en skole for 30-40 elever kunne drives for 5000 kr. om måneden.

Kabuli har succes med kunst i Kabul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce