KV17. Tandpleje i Middelfart Kommune


KV17. Tandpleje i Middelfart Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart. 

Lokaldebat: Her i Middelfart har vi, ifølge Danmarks Statistik, lige over 8000 børn og unge under 18 år. De er omfattet af den kommunale tandpleje.

Siden 70'erne har vi i Danmark hvert år indsamlet viden om børns tandsundhed. Det er blevet til et omfattende materiale (SCOR).

I Middelfart Kommune er kun ca. halvdelen af vores unge cariesfri, når de forlader børnetandplejen.

Det tal skulle gerne højere op. 

Forebyggelse, der virker, er et samarbejde mellem behandler og borger. Det kræver at behandleren er i stand til at yde en sundhedsfremmende pædagogisk indsats. I det tandfaglige team, er det kun tandplejeren, der har dette værktøj med i bagagen.

I Middelfart kommune har vi kun en tandplejer ansat. Ifølge et nyere stillingsopslag er der ca. 7 tandlæger. Vores forebyggende indsats består altså i, at ansætte tandlæger til at varetage tandplejeropgaver. Det er en rigtig dyr og uhensigtsmæssig løsning.

På landsbasis er den gennemsnitlige ratio tandlæge/tandplejer ca. 2/1 

I år har jeg set to stillingsopslag på tandlægestillinger i Middelfart Kommune. Hvis vi nu havde ansat to tandplejere i stedet for, så havde vi styrket den forebyggende indsats, øget det ugentlige beredskab med fire timer ( pga forskelle i overenskomster) og sparet flere hundredetusind kroner. Alternativt kunne vi have fået tre tandplejere og endnu mere forebyggelse. 

Det handler om vores børns sundhed, men det handler også om at få noget for vores penge.

Investér din stemme smart. Stem Ø.

KV17. Tandpleje i Middelfart Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce