K kræver mere central styring af finanserne


K kræver mere central styring af finanserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er nødvendigt at være central for at være decentral, mener Morten Weiss-Pedersen

Hvis hver institution i Middelfart Kommune også fremover skal være herre over sit eget budget, skal der mere central styring på økonomien.

Det mener De Konservative i Middelfart Byråd. Kravet kommer, mens kommunen er midt i årets anden sparerunde, der skal fjerne det samlede merforbrug på 31 millioner kroner.

- For at være decentral må man være central, siger Morten Weiss-Pedersen, det konservative medlem af Økonomiudvalget.

Konkret foreslår K, at den løbende opfølgning af økonomien skal samles hos centralforvaltningsdirektør Steen Vinderslev. I dag er det økonomi-medarbejdere i kommunens forskellige forvaltninger, der samler oplysningerne om den løbende drift.

Det har ved flere lejligheder vist sig, at der pludselig dukker ubehagelige overraskelser op. Senest på specialundervisningen, hvor et overforbrug på 10 millioner kroner på samlet budget på 70 millioner kroner blev opdaget alt for sent.

- Det er dybt utilfredsstillende. Og det må ikke ske igen, for der er ikke mere luft i budgettet. Næste gang går det ud over kerneydelserne til børn og ældre, siger Morten Weiss-Pedersen.

Det ser vi på

K forelagde idéen for de øvrige medlemmer af Økonomiudvalget i tirsdags, da den seneste sparerunde på 20 millioner kroner var på dagsordenen.

- Direktionen er ikke klar til det endnu. Vi har bedt om et notat, der skitserer konsekvenserne, hvis vi gør, som Konservative foreslår, fortæller borgmester Steen Dahlstrøm (S).

I den økonomiske redegørelse, som ligger til grund for politikernes sparetiltag, nævner direktionen dog selv, at administrative ændringer kan komme på tale.

Efter at have skitseret en række tiltag, som skal stramme op på den økonomiske styring, hedder det:

"Det er klart, at såfremt ovenstående ikke er tilstrækkeligt, kan det blive nødvendigt at gennemføre organisatoriske tilpasninger i forhold til løsning af økonomistyringsopgaverne, bemanding mv."

Ifølge centralforvaltningsdirektør Steen Vinderslev kan De Konservatives forslag i så fald være en mulig løsning.

K kræver mere central styring af finanserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce