K: Honorar-frås til formand


K: Honorar-frås til formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SPARE-IVER: Konservative kritiserer, at formand får 117.000 kroner for to møder

MIDDELFART: Den Konservative Vælgerforening i Middelfart mener, at honoraret til formanden for Børn- og Ungeudvalget et så højt, at det tangerer frås med skatteborgernes penge.

- I den nye storkommune kan der spares en masse penge på politikere og administration, siger foreningens næstformand, Flemming Hansen og hiver regneeksemplet med formanden fra Børn- og Ungeudvalget frem.

- I Middelfart har forkvinden for Børn- og Ungeudvalget, SF's Hanne Lauritsen, sammenlagt i 2002, 2003 og 2004 fået knap 120.000 skattekroner i honorar for to møder. Det er i sandhed en pæn timeløn, siger Flemming Hansen.

Han foreslår derfor, at honoraret sættes ned.

- Formandshonoraret til Hanne Lauritsen må ganske enkelt sættes ned, når det nye byråd træder sammen efter kommunalvalget til november, lyder det.

Afgør familiers skæbne

Børn- og Ungeudvalget har til opgave at træde sammen, hvis der er børn eller unge i kommunen, der skal tvangsfjernes. Og det har der altså ikke været det store behov for i de sidste tre år. Det ene af de to møder var det konstituerende, hvor posterne blev fordelt.

Hanne Lauritsen vil ikke stille sig på bagbenene, hvis der er et politisk flertal for at nedsætte honoraret.

- Det er helt rigtigt, at der ikke har været afholdt mange møder i udvalget. Men vi kan jo ikke holde møder, hvis der ikke er noget at holde møde om, siger Hanne Lauritsen.
Honorar til formanden
To gange inden for det for de sidste tre år har der været møde i Børn- og Ungeudvalget.

Foruden mødeaktiviteten står formanden til rådighed, hvis der opstår behov for at træffe formandsafgørelser med kort varsel.

Formands honoraret var i 2002:35.928 kr.

I 2003: 40.166 kr.

I 2004:41.124 kr.

Formand er Hanne Lauritsen (SF).

Altid til rådighed

Hun giver den konservative næstformand ret i, at timelønnen er høj, hvis man ser isoleret på mødeaktiviteten. Men honoraret skal også sammenholdes med, at formanden har en forpligtelse, der adskiller sig fra andre udvalgsformænd.

- Som formand for Børn- og Ungeudvalget skal du stå til rådighed altid. Hvis der pludselig opstår en situation, hvor det her og nu er nødvendigt at tvangsfjerne et barn fra en familie, skal jeg som formand være klar til at træffe afgørelsen, siger Hanne Lauritsen og fortæller om episoder, der ligger flere år tilbage.

En akut tvangsfjernelse betød eksempelvis, at Hanne Lauritsen måtte forlade de officielle festligheder, da regentparret sidst besøgte Middelfart. På samme måde er hun blevet ringet op på mobiltelefonen for at blive kaldt til møde omgående, mens hun stod i en trælasthandel på Lolland.

Ubehagelige afgørelser

- Jeg vil ikke afvise, at man kan diskutere honoraret til de politiske poster. Det kan man altid. Men jeg vil ikke undlade samtidig at gøre opmærksom på, at det ikke ligefrem er den mest attraktive opgave, men kan få ansvaret for, siger Hanne Lauritsen med henvisning til, at det ikke nogen rar situation at skulle træffe afgørelse om at fjerne børn fra deres forældre.

K: Honorar-frås til formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce