Jordsalg kørt efter bogen


Jordsalg kørt efter bogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRID: Kommunernes Revision skal se på omstridte vejbidrag

EJBY: - Økonomiudvalget konstaterer med tilfredshed, at det på det afholdte temamøde den 23. januar blev dokumenteret, at Ejby Kommunalbestyrelse i enighed og på et forud oplyst grundlag har truffet alle beslutninger om kvadratmeter-priser, herunder bidrag til Anlægsvejs forlængelse i forbindelse med de to jordhandler. Økonomiudvalget har fuld tillid til den fremlagte redegørelse.

Sådan lyder protokollatet, efter Økonomiudvalget i går forud for kommunalbestyrelsens møde havde været samlet ekstraordinært for at drøfte de omstridte jordhandler til nyt plejecenter og et seniorbofællesskab på plejecentrets nabogrund ved Anlægsvej.

Socialdemokraternes gruppeformand Ove Andersen tog imidlertid forbehold i Økonomiudvalget. Det er ham, som har været bannerfører i kritikken, og han har stillet en række uddybende spørgsmål, som nu skal kulegraves yderligere. Det gælder ikke mindst de vejbidrag, som er blevet pålagt henholdsvis seniorbofællesskabet og det kommende plejecenter. Her har Ove Andersen blandt andet gjort gældende, at der er en eklatant skævhed i, at seniorbofællesskabet betaler dyrt i forhold til et plejecenter, hvor der vil være langt mere trafik af personale, som kører til og fra opgaver, madudbringning og besøgende.

Men denne vurdering bliver det nu overladt til Kommunernes Revision at kontrollere korrektheden af, ligesom revisionen også skal ind og vurdere, om bygningsreglerne er overholdt i forbindelse med såvel det kommunale servicecenter i tilknytning til plejecentret og de tilhørende parkeringspladser.

Beregning af huslejeniveauet i plejecentrets boligdel i forhold til sammenlignelige boliger i såvel Ejby Kommune som andre kommmuner og hele sagsforløbet og beslutningerne omkring otte aflastningsboliger i centret skal den kommunale forvaltning selv redegøre for.

- Jeg er glad for, at det nu bliver op til Kommunernes Revision at komme med en uvildig bedømmelse af, hvorvidt vejbidrag og bygningsregler også er efter bogen. Vi skal ikke bedømme os selv, siger Ove Andersen.

Borgmester Claus Hansen (V) konstaterede efter mødet med tilfredshed, at der - bortset fra hos Ove Andersen - er fuld tillid til den på temamødet fremlagte redegørelse fra kommunens egen forvaltning.

Striden om fremgangsmåden ved de to jordhandler og efterfølgende byggeri har nu siden efteråret givet et forgiftet kommmunalt klima at arbejde i, er det blevet sagt af flere kommunalbestyrelsesmedlemmer. Tonen er da også blevet skærpet, kunne det konstateres i aftes under flere af dagsordenens punkter.

Jordsalg kørt efter bogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce