Jørgen Aabyes liv kom som bog

Jo, den er god nok - Else Petersen optræder to gange på dette foto. I forgrunden som 91-årig, flankeret af sin svigersøn, Hans Buch, der er forfatter til den netop udgivne bog om maleren Jørgen Aabye. Og i baggrunden som 10-årig på det maleri, som Jørgen Aabye malede i 1928.
Foto: Hans Østergaard

Jørgen Aabyes liv kom som bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også forfatterens svigermor var til reception - endda i to udgaver

MIDDELFART/NØRRE AABY: Der var stuvende fuldt i Historiens Hus, da den længe ventede bog om kunstmaleren Jørgen Aabye blev præsenteret i går - på 140-års dagen for kunstnerens fødsel.

Den gennemillustrerede bog, der beskriver Jørgen Aabyes liv og kunst, har været fire år undervejs - lige siden foreningen Jørgen Aabye Samlingen blev stiftet. Og forfatteren Hans Buch, der også er foreningens formand, var naturligvis glad for det store fremmøde, der talte i omegnen af halvandet hundrede mennesker.

Onkel Emil

Hans Buch fortalte, at hans interesse for den længst afdøde nordvestfynske kunstmaler blev vakt, efter at han giftede sig ind i hans familie. For familien talte ofte om kunstneren "onkel Emil", som han blev kaldt.

Også Hans Buchs svigermor, den 91-årige Else Petersen, troppede op - som et levende bevis på malerens tilknytning til Nordvestfyn - hvor han voksede op som landmandssøn på Gadstrup Hvidegaard ved Nørre Aaby. For fra én af væggene i Historiens Hus, blandt den til lejligheden opsatte udstilling af Jørgen Aabyes værker, skuede hun såmænd som 10-årig ned på tilskuerne - på et portræt, Jørgen Aabye malede i 1928.

Jørgen Aabyes liv kom som bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce