Jazzfestival gjorde minus til plus


Jazzfestival gjorde minus til plus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et underskud på 100.000 kroner i fjor blev i år forvandlet til overskud på Lillebælt Jazzfestival

MIDDELFART: Mens et svigtende ølsalg i fjor førte til et underskud på lidt mere end 100.000 kroner for Lillebælt Jazzfestival, ser det helt anderledes positivt ud i år. Festivalen, der løb af stabelen fredag og lørdag, mærkede en massiv opbakning fra publikum - også økonomisk.

- På mærkværdig vis vendte omsætningen tilbage. Endda markant. Regnskabet ender i plus, men jeg vil ikke sige hvor meget. Og så er der nok ikke mere at sige om det, lyder det lidt kryptisk fra Lars Kronborg, formand for Jazzmusikkens Venner, der arrangerer Lillebælt Jazzfestival.

Han vil helst ikke tale om i fjor. Da restaurant Guldkronen lavede sit eget, store jazzarrangement på Torvet samtidig med Lillebælt Jazzfestival - med det resultat, at en stor del af øl-omsætningen landede på Torvet i stedet for i festivalteltet på Gl. Havn. Et forhold, der var tæt på at aflyse festivalen i år, indtil kommunen fredede Torvet for konkurrerende arrangementer.

- Men der er ingen grund til at ribbe op i alt det fnidder. Nu vil vi arbejde fremadrettet, siger Lars Kronborg.

Og det fremadrettede kan muligvis godt komme til at omfatte Torvet også.

- Med den debat, der har været, er opgaven vel at se, om det kan lade sig gøre at lave noget på Torvet. Og man skal aldrig på forhånd sige, at ting ikke kan lade sig gøre, siger Lars Kronborg.

Nye medlemmer

Lillebælt Jazzfestival mærkede ikke kun publikums opbakning ved, at "drikkepengene" blev vekslet til fadøl i teltet på Gl. Havn. Foreningen Jazzmusikkens Venner fik også en markant tilgang af nye medlemmer.

- Vi har fået 30 nye medlemmer under festivalen. Det svarer til, at vores medlemstal er forøget med en tredjedel. Det har vi aldrig nogensinde oplevet før, fortæller Lars Kronborg, mens han viser stakken af tilmeldingsblanketter frem.

Tror du, det har noget at gøre med den debat, der har været om jazzfestivalens fremtid?

- Det ved jeg ikke. Men der er rigtig mange, som har sagt til os: Vi vil have en jazzfestival, siger Lars Kronborg.

Han anslår, at der i år var lige så mange publikummere som i fjor - hvor der i øvrigt var flere end nogensinde før.

De største publikumsmagneter var Ib Glindemann, Carling Family og Mr. Acker Bilk, der alle spillede lørdag.

- Der var mange mennesker hernede fredag, men der var markant flere lørdag. Det har været en rigtig god oplevelse, siger Lars Kronborg.

Jazzfestival gjorde minus til plus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce