Far og søn holdt blandt andet af at tage på ture sammen i Jan Steffens båd (billedet). I dag er det over et halvt år siden, at syv-årige T. sidst har haft mulighed for at se sin far. Foto: Peter Leth-Larsen

Jan har forbud mod at se sin søn: - Jeg har tabt al tiltro til systemet

For godt tre år siden blev Jan Steffen skilt. Han har ikke gjort noget ulovligt, men har i dag forbud mod at se sin søn på syv år.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

- Det er en enorm sorg, der forstærkes af, at jeg virkelig ikke forstår, hvad jeg har gjort forkert, som berettiger det her. Jeg ønsker bare, at der bliver lyttet til min søns ønske om at være sammen med mig.
Jan Steffen, far til syv-årige T.
Sådan har vi gjort
Historien om Jan Steffen er skrevet efter en del samtaler over et længere forløb. Avisen har haft adgang til alle sagsakter. Jan Steffen har fremlagt alt tilgængeligt materiale, herunder straffeattest og bankoplysninger, til understøttelse af advokatregninger for i omegnen af 700.000 kroner.

Jan Steffen har for faktuelle fejl haft artiklen til godkendelse inden offentliggørelse.

Historien er forsøgt skrevet som et eksempel på en principiel problemstilling. Blandt andet derfor er mange personfølsomme oplysninger udeladt. Bortset fra Jan Steffens subjektive betragtninger baserer artiklen sig på dokumenterede hændelser, der fremgår af sagsakterne og aktindsigter.

Med argumentet "at det kan ikke blive værre" ønskede Jan Steffen, at navnet på hans søn skulle nævnes. Avisen har så godt, det nu lader sig gøre, valgt at anonymisere ham.

Hans ekskone har på sms og siden gennem telefonsamtale, godt en uge før publicering, fået forelagt muligheden for at give sin version af sagen. I så fald skulle det ske med navns nævnelse. Det har hun ikke ønsket.