Iværksætterspirer: To unge starter virksomhed hjemme hos forældrene

Christoffer Ølholm (tv.) og Frederik Secher startede webshoppen BilligeBeskyttelsesglas.dk i juli, men de har begge haft deres egne virksomheder eller projekter før. Det er første gang, de starter en virksomhed sammen. Privatfoto

Iværksætterspirer: To unge starter virksomhed hjemme hos forældrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To unge på 18 og 19 år har startet deres egen virksomhed, BilligeBeskyttelsesglas.dk. Virksomheden er en webshop, og lageret er på deres værelser hos forældrene. Den første uge solgte de 20 beskyttelsesglas.

Middelfart: Unge er dovne og sidder bare foran fjernsynet og ser Netflix. Sådan lyder påstanden ofte om de danske unge, men det vil to unge mænd fra Middelfart gerne modbevise.

Christoffer Ølholm og Frederik Secher startede i sommer deres egen virksomhed, som sælger beskyttelsesglas til smartphones. De bor stadig hjemme hos deres forældre i Middelfart, så forretningen styres fra deres værelser, hvor de samtidig har deres lager.

- Det er sjovt, hvor viljen kommer fra, fordi vi har begge lange skoledage, vi har lektier for, og vi skal også have tid til familie og venner, og alligevel presser vi det her ind. Jeg ved egentlig ikke hvorfor. Vi havde bare lyst til det, fortæller Frederik Secher, mens Christoffer Ølholm supplerer:

- Der er mange af mine bekendte og kammerater, som spørger: hvorfor laver du det, du har jo ikke brug for det, hvor de ligger og ser film og serier, og det gider jeg ikke bruge min tid på. Jeg vil hellere arbejde med det her ved siden af, siger Christoffer Ølholm.

Frederik Secher er 18 år og går i 3.g på HHX i Fredericia, mens Christoffer Ølholm læser til mekaniker og er færdig i 2021. Når de kommer hjem fra skole, så går tiden med at tjekke ordrer, pakke dem og markedsføre sig selv på de sociale medier.

- Vi kan begge to huske, da vi gik i 8. og 9. klasse, hvor vi havde vores første fritidsjob i Føtex og Købmandsgården, og det var ikke noget særlig fedt arbejde, fortæller Frederik Secher.

- Jeg gik med aviser, og det var ikke noget, jeg glædede mig til. Så vil jeg hellere knokle dobbelt så hårdt og se, om jeg kan skabe noget selv og få succes med det, siger Christoffer Ølholm.

Christoffer Ølholm og Frederik Secher er barndomsvenner og genboer. Nu er interessen for fodbold og leg skiftet ud med interessen for iværksætteri. Privatfoto
Christoffer Ølholm og Frederik Secher er barndomsvenner og genboer. Nu er interessen for fodbold og leg skiftet ud med interessen for iværksætteri. Privatfoto

Bedre forretning end forventet

Idéen til lige netop at sælge beskyttelsesglas til smartphones kom, da Christoffer Ølholm undrede sig over, at det ofte var meget dyrt at få et beskyttelsesglas, også kendt som panserglas, til sin telefon. De brugte derfor det meste af en nat på at finde ud af, hvor billigt de kunne gøre det, og de blev begge overrasket over resultatet. De siger selv, at de har Danmarks billigste.

- Først blev vi meget overrasket over, at det kunne gøres så billigt. Bagefter satte vi os ind i, hvad vi skulle betale i told. Nu skulle vi også til at indberette moms, og alt det skulle vi lige sætte os ind i, inden vi turde ringe til leverandøren og bestille 500 styk, fortæller Frederik Secher.

Forretningen går bedre end forventet for de to unge mænd. Den første uge solgte de 20 beskyttelsesglas og på den halvanden måned, de har været i gang, har de solgt 140. De regnede med at sælge 25 den første måned.

Fra barndomsvenner til forretningspartnere

De to unge mænd er barndomsvenner og genboer, og de har mange gange leget med hinanden og spillet fodbold i kvarteret. Nu er interessen for fodbold skiftet ud med interessen for at starte nye ting op.

Man kan hurtigt ty til at kalde de to barndomsvenner for iværksættere, men de er selv lidt mere afventende med den beskrivelse.

- Vi mener begge, at vi har den iværksætterånd og den lyst og drive til, at vi gider at pakke ordrer til klokken 12 om aftenen, fordi de skal sendes næste morgen, eller sidde og styre en kampagne, der skal være klar til næste dag, forklarer Frederik Secher, som mener, at det skal blive mere en livsstil, før de kan kalde sig iværksættere. Men de er begge klar på at kalde sig det, når virksomheden bliver lidt større.

Målet for de to med virksomheden er ikke nødvendigvis at tjene en masse penge, men nærmere at blive klogere på hvordan en virksomhed fungerer.

Iværksætterspirer: To unge starter virksomhed hjemme hos forældrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce