Det er ikke kun Fyns Yoga Festival, der repræsenterer Middelfart Kommune på listen af finalister i businessregionen Trekantområdets projekt Eventboost 2017. Også et issvømnings-stævne i Føns Havbane er på listen.

Føns: Avisen har flere gange nævnt Fyns Yoga Festival og dennes placering i finalen ved Eventboost 2017, hvor op til to af de fem finale-events kan vinde og dele præmiesummen på 225.000 kroner.

Men det er ikke det eneste event i Middelfart Kommune, som er kommet på finalelisten. Det er formanden for Føns Havbane Jesper Buch nemlig også. Her gælder det issvømning, som de vil lave et stævne ud af den anden weekend i januar 2018.

Flere af svømmerne i Føns Havbane begyndte allerede sidste vinter at stifte bekendtskab med issvømning.

- Da sæsonen gik på hæld i september, var vi nogle, der fortsatte med at svømme i oktober, november og faktisk hele vinteren igennem. I december havde vi ikke våddragt på mere. Der svømmede vi i badetøj, siger Jesper Buch og forklarer, at det hedder issvømning, når vandets temperatur er under fem plusgrader.

De kom i kontakt med issvømmeren Mette Thomsen, der har deltaget i flere verdensmesterskaber, og som holdt foredrag for svømmerne.

- Så var der flere af os, der gik med tanker om, hvorvidt man kunne lave noget mere organiseret.

Vil overraske juryen

De tanker mundede ud i en ansøgning til Eventboost, der bestod af en to minutter lang præsentationsvideo med Jesper Buch og isvømmeren Mette Thomsen. Derudover indsendte de en kort præsentation på skrift af budgettet til issvømningseventet. 

Med en finaleplads i Eventboost kommer en mentor, og deres blev Bo Damgaard, som er administrerende direktør i FilmFyn. Til trods for at han ikke er inde i svømmeverdenen, så kender han meget til planlægning og afholdelse af arrangementer og kan stille en masse spørgsmål.

Jesper Buch vil ikke afsløre planerne endnu, for de er netop i gang med at udvikle en konceptbeskrivelse med Bo Damgaard, hvor mange af tingene skal være en overraskelse til Eventboost-juryen, som bliver præsenteret for idéerne i begyndelsen af oktober.

Der er dog blandt andet snak om noget saunamiljø, og at nogle forskere muligvis skal følge nogle issvømmere, der prøver det for første gang.

  • Af: