Region Syddanmarks sparekatalog giver luft til at spare 43 millioner kroner mindre end først antaget.

Da der mandag aften var borgermøde om Region Syddanmarks spare- og lukningsplaner for Middelfart Sygehus, blev det slået fast igen og igen af de fremmødte regionspolitikere, at der blot er tale om forslag:

- Der er cirka 40 millioner, der kan tages ud af sparekataloget, da vi kun skal spare omkring 160, men de samlede spareforslag løber op i cirka 210 millioner kroner, siger Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for regionens sundhedsudvalg.

- Er det en garanti for, at det ikke er alle jeres forslag, der vil blive ført ud i livet?

- Jeg kan garantere for, at vi ikke spare mere, end vi behøver, og jeg er da blevet gjort opmærksom på nogle ting i løbet af den her høringsfase, som vi skal se på, tilføjer udvalgsformanden, der dog ikke ville afsløre, hvad de konkrete ting er, eller hvad der kansløjfes.

Han fik opbakning fra regionrådsformand Stephanie Lose (V):

- Det er derfor, der er høring - så vi kan få så mange argumenter, vinkler og synspunkter ind, sagde hun og påpegede samtidig, at der også kommer gode argumenter imod, at man lukker ned og flytter rundt i Nyborg, Svendborg,Tønder og andre steder, som er med i regionens sparekatalog.

- Men vi i regionen skal derfor til at vurdere de forskellige forslag og pointer. Det vigtigste er dog at sikre, at kvaliteten kan fortsætte, tilføjer hun.

Der mødte omkring 200 borgere, ansatte og øvrige lokalpolitikere op til mødet, der blev arrangeret i et samarbejde mellem Fyens Stiftstidende og Fredericia Dagblad.

Borgmester Steen Dahlstrøm (S) og Fredericias borgmester, Jakob Bjerregaard (S), deltog også i mødet.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
3
Folkemøde mod lukning af fødegang

Folkemøde mod lukning af fødegang

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Sundhedsplejerske imod spareforslag