International efterskole går i pink

Eleverne på Eisbjerghus Internationale Efterskole er trukket i pink for at protestere mod mobning. Privatfoto.

International efterskole går i pink

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Pink Shirt Day" er en bevægelse imod mobning, som Eisbjerghus Internationale Efterskole i Nr. Aaby har valgt at medvirke i.

Nr. Aaby: Mangfoldighed, forskellighed og gensidig respekt.

Det er værdier som Eisbjerghus Internationale Efterskole sætter højt, ifølge forstander Mads Poulsen.

I januar havde skolen en klassefuld elever i Osaka i Japan og her møder de Pink Shirt Day". Baggrunden for dagen er en episode i Canada, hvor en elev blev udsat for mobning, fordi han havde en pink trøje på i skole. Derfor valgte to elever at sige aktivt fra, ved at iklæde sig pink trøjer og få resten af skolen til at gøre det samme.

Eleverne på Eisbjerghus har valgt at støtte bevægelsen ved at være klædt i pink trøjer. Skolen har oprettet hashtagget #pinkshirtdayeis og opfordrer på alle de sociale medier folk til at støtte op ved at iklæde sig en pink trøje og uploade et billede af dette.

Eleverne er synlige i lokalområdet, hvor de gør opmærksom på muligheden for at sige fra overfor mobning. De deler pink shirt-pins ud på både Nørre Aaby realskole og Nørre Aaby skole samt rundt omkring i byen.

- Jeg bliver som forstander på efterskolen utrolig glad og stolt, når jeg ser de værdier, vi arbejder med til hverdag, bliver et aktiv for eleverne og sat i praktisk anvendelse, udtaler forstander Mads Poulsen.

Elev Linea Svensson udtrykker også sin opbakning:

- Jeg synes det er super fedt, vi kan lave sådan et arrangement på skolen. Det viser, at vi som elever tager ansvar for vores medmennesker. Vi kan kun løse problemer med mobning, hvis vi står sammen.

Elev Nanna Madsen håber, at dagen med tiden kan brede sig til en landsdækkende protest mod mobning./EXP

International efterskole går i pink

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce