Intelligent lys på cykelstier


Intelligent lys på cykelstier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er taget højde for både tryghed og miljøhensyn i den stibelysning, som kommunen netop har fået sat op på nye cykelstyer

Middelfart: Danmarks mest moderne fuldskala stibelysning kan nu opleves i Middelfart Kommune. Lyset skruer op, når en cyklist eller fodgænger passerer, og skruer ned igen bagefter.

På to stier i Middelfart Kommune er der sat helt nye, intelligente lysmaster op.

Der er tale om de første stier, hvor lyset tænder, når cyklister eller en fodgænger nærmer sig lysmasterne.

Bagefter skruer lyset selv ned på vågeblus.

- Der er tale om det mest moderne fuld-skala anlæg i Danmark, og man kan roligt sige, at der er tale om fremtidens belysning på stier og boligveje, siger formand for Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune, Niels Bebe, i en pressemeddelelse.

Systemet fungerer ved, at led-armaturer med indbyggede bevægelsessensorer styrer lyskilderne.

Lamperne lyser hele tiden med 10 procent for at skabe tryghed til at færdes på stien, da man på den måde kan se, hvad der kommer forude.

- Det er først, når en fodgænger eller cyklist benytter stier, at der blændes op for den første lampe sammen med de to næste lamper, så brugeren tydeligt kan se at færdes på stien. Det automatiske lysanlæg giver lys, når der er brug for det. Det sparer selvfølgelig noget på strømregningen, men giver også betydelig længere levetid på armaturerne, hvilket er den helt store besparelse, forklarer Niels Bebe.

Anlægget styres elektronisk fra en computer via internettet, så lysstyrker, tændingstider og strømforbruget kan fjernbetjenes.

- Det betyder for eksempel også, at anlægget selv kan fortælle, hvis et armatur er defekt, og hvad der er galt. På den måde ved elektrikeren, hvad der skal repareres, når han kører fra værkstedet, siger Niels Bebe.

De to stier - langs Kingstrupvej og Odensevej til Strandvejen - er tilsammen omkring 2,5 kilometer lange, og det nye lysanlæg er et led i en større energirenovering i hele Middelfart Kommune.

Intelligent lys på cykelstier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce