Inspiration fra skovprojekt: Ildsjæle får plads i nyt naturudvalg

Staurbyskovudvalget bliver ofte nævnt som inspirationkilde til, hvordan politikerne gerne vil samarbejde mere med borgerne i fremtiden. Foto: Peter Leth-Larsen

Inspiration fra skovprojekt: Ildsjæle får plads i nyt naturudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune opretter i foråret et nyt udvalg, hvor politikere og borgere skal arbejde tættere sammen end sædvanligt. Inspirationen kommer blandt andet fra arbejdet med Staurbyskov.

Staurbyskov: Der skal måske nok lige arbejdes lidt med navnet, men det står fast, at foreninger og borgere kan se frem til at komme tættere på beslutningerne, når Middelfart Kommune i foråret opretter et helt nyt udvalg, der først og fremmest skal beskæftige sig med rekreative projekter som Naturpark Lillebælt, Middelfart Marina og Lillebæltsstien.

Det såkaldte §17 stk. 4-udvalg skal nemlig ikke kun bestå af politikere, men også af folk fra det lokale foreningsliv, som dermed får mulighed for at præge processen langt tidligere end normalt.

Det lidt støvede navn henviser til Styrelsesloven og arbejdsformen er blandt andet blevet brugt i forbindelse med projektet omkring Staurbyskov imellem Strib og Middelfart.

Præcis, hvad udvalget skal arbejde med og hvordan, er endnu ikke afgjort, men formanden er fundet. Det bliver Peter Storm (S), der også var formand for Staurbyskov-udvalget.

- Inspirationen kommer helt oplagt fra Staurbyskovudvalget, som jeg personligt oplevede som meget positivt og tilfredsstillende at arbejde med. Men det er også noget, der tager lang tid. Vi brugte et lille års tid på arbejdet med Staurbyskov, så det er selvfølgelig vigtigt, at man udvælger nogle konkrete projekter, som man kan arbejde med på denne her måde, siger Peter Storm, der får følgeskab i udvalget af næstformand Karin Riishede (V) og Paw Nielsen (EL).

Respekt for hinandens behov

Hvem der skal gøre politikerne følgeskab i udvalget, er endnu ikke besluttet.

Formand for Baghjulet, Per Møller Madsen, var ikke i tvivl om at melde sig klar, da cykelklubben blev inviteret med i Staurbyskov-udvalget. 

- Der var ikke nogen betænkningstid. Hvis man vil have indflydelse, må man stille sig frem i køen, siger Per Møller Madsen, der peger på dialogen med de andre frivillige i udvalget som det mest givende ved processen.

 - Vi har på en ordentlig måde kunnet tale med hinanden omkring de forskelliges behov. Fokus har hele tiden været på, hvordan man kunne lave projektet, så flest muligt fik mest muligt ud af det, siger Per Møller Madsen, der erkender, at involveringen af foreninger og borgere også har sine begrænsninger:

- Det er en god måde at arbejde på, når man har nogle lidt friere projekter, hvor der ikke er taget nogen beslutninger endnu. Andre gange skal man selvfølgelig overlade beslutningerne til fagfolkene i kommunen.

Inspiration fra skovprojekt: Ildsjæle får plads i nyt naturudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce