Ingen løsning på p-kaos


Ingen løsning på p-kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen erkender, at håndteringen af torveprojekt ikke har været optimal

MIDDELFART: Politiet afviser at give bilisterne lov til at parkere i den nordlige side af Havnegade. Det er for farligt for fodgængere og cyklister, mener ordensmagten. Dermed er der lange udsigter til løsning på det øjeblikkelige parkeringskaos i bymidten.

Det er de handlende, som har opfordret kommunen til at afmærke 65 midlertidige parkeringbåse mod nord i Havnegade som erstatning for de pladser, det igangværende torvebyggeri og de andre anlægsarbejder i bymidten lige nu lægger beslag på.

De butiksdrivende er så frustrerede over situationen, at de på gårsdagens morgenmøde i Middelfart Handel opfordrede kommunen til at gøre et nyt forsøg hos politiet.

- Det vil skabe 50 ekstra p-pladser at lade bilerne parkere i den anden side af Havnegade, og det er da et fedt for cyklisterne, om cykelstien ligger i den ene eller den anden side, siger Henrik Rasmussen fra Guldkronen.

Formanden for Teknik- og ejendomsudvalget, Niels Bebe, vil nu bede sine embedsmænd om at henvende sig til politiet igen.

Han erkender, at kommunen ikke har været fejlfri i håndteringen af torveprojektet.

- Vi har ikke været gode nok til at informere om opgavens tidsplan og generne. Samtidig har vi været for dårlige til at skilte med de alternative p-muligheder på kulgrunden. Det vil vi nu gøre noget ved, siger Niels Bebe.

Flydende parkering

På morgenmødet foreslog citychef Hanne Grønberg at leje en flydende parkeringsplads, som hun selv har oplevet det i Gøteborg.

- Med det forestående sparekassebyggeri, hvor op imod 100 håndværkere invaderer Havnegade med deres biler, bliver trængslen i bymidten ikke mindre de næste år, siger citychefen.

Men den svenske løsning skydes ned af udvalgsformanden.

- Et sådant parkeringsskib ville i givet fald kun kunne ligge ved Gl. Havn, og så kan folk lige så godt parkere på kulgrunden, hvor der er masser af ledige pladser, siger Niels Bebe.

Større udskiftning

Han lover, at der lige nu og her vil blive etableret éntimes parkering i den sydlige side af Havnegade for at sikre en større udskiftning af biler. Der åbnes desuden op for parkeringspladserne i Algade ud for Tøffner, indtil håndværkerne, formentlig om 14 dage, igen går i jorden i det område.

Til gengæld afviser kommunen at flytte containerne på p-pladsen ved Café Razz. Der er regler for, hvor tæt håndværkerne skal være ved deres skurvogne, så det mener kommunen er umuligt.

Etableringen af det nye torv er i øjeblikket en måned forsinket. Oprindeligt skulle arbejdet ligge stille i industriferien.

Kommunen lover nu at undersøge, hvorvidt håndværkerne kan fortsætte hele sommeren, så torvet måske når at blive færdig først i august.

- Vi skal selvfølgelig lære af vores fejl og sikre en bedre dialog med de involverede parter, næste gang der skal laves noget i byen.

- Men vi skal også huske på, at det ikke er for at genere butikkerne, at vi forskønner byen. Tværtimod, så vil de jo få stor glæde af, at Middelfart gøres mere attraktiv, siger Niels Bebe.

Ingen løsning på p-kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce