Ingen hjælp at hente for Bubbas-ætser i Østre Landsret

Det hjalp ikke en 21-årig middelfarter at hyre den kendte forsvarsadvokat Mette Grith Stage, tirsdag stadfæstede Østre Landsret byrrettens dom, og Daniel Flach kan nu se frem til at tilbringe det næste år i et åbent fængsel. Foto: Peter Leth-Larsen

Ingen hjælp at hente for Bubbas-ætser i Østre Landsret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 21-årige middelfarter, som i efteråret blev idømt et års fængsel for at hælde ætsende væske i fem gæsters flasker på Bubbas, fik tirsdag stadfæstet sin dom.

Middelfart: Østre Landsret stadfæstede tirsdag middag byrettens dom 17. november sidste år på et års ubetinget fængsel til den 21-årige middelfarter, som forrige sommer satte fem unge menneskers liv på spil ved at hælde ætsende væske i deres flasker på natklubben Bubbas i Middelfart. Dermed hjalp det ikke noget for Daniel Flach at hyre den kendte forsvarsadvokat Mette Grith Stage til denne uges ankesag med fortsat påstand om frifindelse.

Mette Grith Stage fortæller til avisen, at hun er skuffet på sin klients vegne, når han nægtede sig skyldig.

- Når det så er sagt, så må man bare sige, at nu har Landsretten talt, og så er det det. Men jeg mener dog, at straffen på et års ubetinget fængsel til en ung mand med gode personlige forhold er hård, siger Mette Grith Stage.

Daniel Flach reagerede voldsomt, da dommen blev læst op i retten. Han knuste sit plastikkrus med hånden, mens han rejste sig op og sparkede hård til sin stol, som fløj hen ad gulvet i retslokalet. Derefter løb han mod udgangen og sparkede på vejen så hårdt til en papirkurv, at den nærmest blev krøllet sammen.

Det kunne være endt med dødsfald, hvis ofrene ikke straks havde spyttet væsken ud, men måske i et anfald af beruset kådhed havde drukket hele flasken.
Anklager Marie Fanø Fredeløkke

Enighed om dom

Der var enighed blandt Landsrettens tre dommere og tre domsmænd om dommen.

Og det glæder anklager Marie Fanø Fredeløkke, selv om hun gik efter halvandet års fængsel.

- At vi er oppe på et år viser, at retten i den grad har set alvorligt på sagen. De unge skal kunne føle sig trygge, når de går i byen. Det kunne være endt med dødsfald, hvis ofrene ikke straks havde spyttet væsken ud, men måske i et anfald af beruset kådhed havde drukket hele flasken. Retsmedicinere vurderer, at det basiske maskinopvaskemiddel har en dødelig effekt, hvis man havde man drukket 65 procent eller mere af flaskernes indhold, fortæller Marie Fanø Frederikke.

Maskinopvask i flaskerne

På baggrund af vidneudsagn og video-overvågningsfilm kunne anklager Marie Fanø Fredeløkke tirsdag i Landsretten gentage sin beretning fra byretten om en ung, udspekuleret mand, som havde fyldt adskillige flasker Mokai med stærk basisk maskinopvask og efterfølgende serveret dem for nogle af stedets gæster.

På et tidspunkt i løbet af aftenen placerer Daniel Flach desuden en stor bowle fyldt med is og et antal Mokai'er, der ser uåbnede ud, men rent faktisk har været åbnet og nu indeholder maskinopvask. Lidt senere kommer to piger forbi bordet og tager to Mokai'er fra bowlen med uden for og bliver ætset.

- Med bowlen, der står og lokker ved et tomt bord, bringer anklagede samtlige gæster i potentiel fare, de må samtidig betragtes som værgeløse, hvis de åbner en flaske, idet de kun kan tro, de indeholder ren Mokai, siger anklager Marie Fanø Fredeløkke.

Som ung og hidtil ustraffet kan Daniel Flach se frem til at afsone sin dom i et åbent fængsel. Afsoningen vil formentlig begynde indenfor en måned, vurderer Mette Grith Stage.

Ingen hjælp at hente for Bubbas-ætser i Østre Landsret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce