Gl. Lillebæltsbro lukker ned for kørende trafik i slutningen af maj 2018 og 15 uger frem. Måske endda i længere tid, oplyser Vejdirektoratet.

Lillebælt: Vejbanen på den gamle Lillebæltsbro skal brydes op og renoveres. Det betyder lukninger af vejbanerne i 2018 og 2019, hvor biler i flere måneder skal over Ny Lillebæltsbro i stedet.

- Den præcise dato for renoveringen næste år er ikke fastlagt, men vi regner med at lukke broen en dag i slutningen af maj 2018, oplyser Shahriar Honar, projektleder i Vejdirektoratet.

Renoveringen kommer til at foregå over mindst 15 uger, og det vil sige, at broen er lukket land for køretøjer i hvert fald hele juni, juli, august - og formentlig også starten af september næste år. Cyklister og togpassagerer vil stadig kunne køre over broen i den periode.

I 2016 gik arbejdet med at renovere broen i gang, og det skabte frustrationer hos flere entreprenører og landmænd på begge sider af Lillebælt, fordi de ikke kun komme over bæltet med deres brede og tunge køretøjer. Også erhvervsdrivende på Brovejen var ramt af den manglende trafik.

Ikke i vejen for halvmaraton

Det vides endnu ikke, om Lillebælt Halvmarathon får lov at løbe over den Gl. Lillebæltsbro til næste år, men Vejdirektoratet har alligevel forsøgt at skyde uden om løbet.

- Vores lukning var egentlig kalkuleret til at være i starten af maj, men blandt andet for at give Lillebælt Halvmarathon mulighed for bruge broen, når der er løb den 5. maj, valgte vi at flytte vejarbejdet hen mod slutningen af måneden, siger Shahriar Honar.

Der er ikke en plan klar for, hvornår broen lukker for billister i 2019 endnu, men så snart der er truffet en beslutning, bliver det meldt ud.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Gl. Lillebæltsbro: Vejdirektoratet varsler nu om 20 ugers lukning

Gl. Lillebæltsbro: Vejdirektoratet varsler nu om 20 ugers lukning

Tre meninger om brolukning: Vi forstår

Tre meninger om brolukning: Vi forstår

Forvirring om åbning af Gl. Lillebæltsbro

Forvirring om åbning af Gl. Lillebæltsbro