Der er Røde Kors-indsamling søndag 1. oktober. Indsamlerne i Nørre Aaby mødes i nye rammer i Østergade 18, der tidligere var bankernes domicil.

Nr. Aaby: For første gang siden 2011 skal indsamlerne ved Røde Kors' landsindsamling søndag 1. oktober aflevere deres indsamlingsbøsser i de lokaler, der tidligere husede Nordea - og før det Fionia Bank og Amtssparekassen. I dag er der en ny storbutik, og i anledning af indsamlingen er butikken åben søndag 1. oktober klokken 10-13. De frivillige er værter ved citronmåne, te og kaffe, og indsamlerne kan møde i butikken

- Det er vigtigt for os, at vores indsamlere er trygge og har en god dag, så derfor kører vi som sædvanlig ud med indsamlingsbøsser og foldere inden 1. oktober, siger Ole Kjær Jørgensen.

Det er første gang, han er med til at planlægge og afvikle indsamlingen, og der er fortsat brug for indsamlere. Man kan melde sig til på rodekors.dk/indsamling, men man kan også ringe til Lone Lauridsen på 4032 3736.

Sidste år gav Røde Kors-indsamlingen på landsplan mere end 19 millioner kroner til hjælpearbejdet. Pengene er i det seneste år blandt andet brugt til at hjælpe krigens ofre i Syrien og i Yemen, hvor en voldsom koleraepidemi hærger. /EXP