Indædt kamp for sygehus

På under et døgn fik Facebook-gruppen Bevar Middelfart Sygehus over 2300 likes. Nu venter flere initiativer, der skal mobilisere opbakningen til sygehuset. Arkivfoto: Peter Leth-larsen
Foto: Peter Leth-Larsen

Indædt kamp for sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En truende lukning af Middelfart Sygehus har fået Middelfart Byråd i offensiven

Middelfart: Fredag kan direktionen i Region Syddanmark ende med at stille forslag om, at Middelfart Sygehus skal lukkes. Det erfarer Fyens Stiftstidende fra flere sider.

Og med borgmester Steen Dahlstrøm (S) i spidsen indleder Middelfart Byråd nu en indædt kamp med fremstød på flere fronter for at bevare sygehuset, som i månedsvis har stået på den liste med fem regionale sygehuse, hvoraf de to skal skæres væk for at for spare de nødvendige 200 millioner kroner.

Mandag blev Facebook-gruppen Bevar Middelfart Sygehus lanceret. På under et døgn kom der over 2300 likes, "så hvad skal det ikke ende med", som Steen Dahlstrøm replicerer. Velvidende, at hverken antallet af likes eller sympati-underskrifter overtrumfer rationelle argumenter, når beslutningen skal tages.

- Jeg er slet ikke bange for, at vi ikke har argumenterne i orden, men jeg ved også, at det i sådanne situationer er vigtigt med den folkelige opbakning.

En kommunal folder, der forklarer logikken i at bevare regionens rygcenter i Middelfart, er på trapperne, og et enigt byråd har givet hinanden håndslag på, at de også snarligt vil være på gaden for at så mange som muligt aktivt vil bakke op om, at byens næststørste arbejdsplads ikke nedlægges. Også på de indre linjer vil der blive hektisk aktivitet.

Steen Dahlstrøm har inviteret sig selv til møde hos regionsrådsformand Stephanie Lose (V), mens øvrige byrådsmedlemmer vil forsøge at bedrive lobbyarbejde hos de partifæller, der sidder i regionsrådet.

- Vores strategi er tobenet. Dels vil vi påvirke beslutningstagerne. Dels vil vi forsøge at mobilisere den folkelige opbakning. Ikke bare lokalt, men i hele regionen, hvorfra de fleste af rygcentrets mange patienter kommer.

Det er med fuldt overlæg, at byrådet først går ind i kampen nu. Steen Dahlstrøm har haft is i maven, når han har set på, hvordan folk i Tønder i månedsvis har kørt en kampagne for deres sygehus.

- Det handler også om at ramme det rette tidspunkt og ikke begynde for tidligt, så man så at sige ender med at gå sukkerkold. Vi synes, vi udviser rettidig omhu med vores kampagne, som kommer lige op til, at der sættes navne på de to sygehuse.

Centralt i Steen Dahlstrøms argumentation står, at Region Syddanmark i 2009 investerede 44 millioner kroner i rygcentret, som er sygehusets kerneområde, og at det derfor vil uden for enhver logik at flytte centret et andet sted hen, "så pengene skal bruges to gange".

Også set med de nære lokale briller er der meget at kæmpe for.

Foto: Grafik: Gert Ejton

Indædt kamp for sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce