Ikke mange bare numser på Svinø


Ikke mange bare numser på Svinø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VEJRET: Sur sommer for naturisterne, der må trække i tøjet for at holde varmen
SVINØ: Vejret er ikke, hvad det har været. Det er de fleste danskere enige om denne regnvåde sommer. Også gæsterne på Lillebælt Naturistcamping føler sig svigtet af vejrguderne, og bare numser har der ikke været mange af i år på den lille campingplads ud til Gamborg Fjord.

- Der er ikke meget ved at være nøgen, når det er koldt. Og vi er lige så trætte af vejret som alle andre, for vi ligger her jo for at nyde den frihed, det er at færdes sammen uden tøj på, fortæller Per Smith, der er nybagt formand for Lillebælt Naturistcamping.

Den er en af landets syv campingpladser, hvor folk med hang til nøgenhed kan mødes. Der er 65 enheder på Svinø, og folk står på venteliste for at blive fastliggere.

- Kun 30 pladser må lejes af fastliggere, resten skal holdes fri til gæster.

- Det giver et bedre miljø, og de tilrejsende føler sig mere velkomne, når fastliggerne ikke er i overtal, fortæller Per Smith.

Det er sjældent, man er ude for, at nysgerrige slår sig ned for at glo på nøgne mennesker.

- Vi forventer, at pladsens gæster færdes nøgne, når vejret er til det. Har folk ligget nogle dage uden at vise tegn til at smide tøjet, så bliver de bedt om at finde et andet sted at campere, siger Per Smith.

Han understreger, at når man ser bort fra det nøgne look, så er det en ganske almindelig campingplads.

- Vi gør meget for, at børnene og de unge trives. I år har vi etableret internetadgang, så de unge kan surfe på nettet en hel sæson for en flad 50'er, siger Per Smith.

Har altid været naturist

Lene Villumsen, 47, er vokset op med naturismen. Hun kom første gang på Svinø med sine forældre i 1978, i dag er hun fastligger med sin 15- årige datter, Anni Nielsen.

- Det gode ved at færdes nøgne sammen er den frihed og lighed, der opstår. Man møder hinanden fuldstændig, som man er, helt uafhængig af påklædning og andre statussignaler. Og der er absolut ingen seksualitet forbundet med det nøgne samvær. Tværtimod, så tror jeg, vi er mere utilnærmelige. Vi kikker hinanden i øjnene, når vi taler sammen, vi overbeglor ikke hinandens kroppe, siger Lene Villumsen, der skynder sig at smide trøjen, da solen titter frem bag en sky.

- Det gælder jo om at nyde de få muligheder, der byder sig for at smide tøjet, smiler Lene Villumsen.

Pladsens gæster kommer typisk fra Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig og Holland. I Norge findes der kun tre små naturistcampingpladser, som ligner de rene fæstninger, mens man i Frankrig har et mere afslappet forhold til at mødes uden tøj på. Her er der i hundredvis af nøgen-campingpladser, den største er supermoderne med golfbaner og har 40.000 pladser.

Ikke mange bare numser på Svinø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce