Ikke kun for nørderne


Ikke kun for nørderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ska' dy te litratyr-festiwall om en uke?

Spørgsmålet stiller vi på ubehjælpsomt norsk, for det er jo en nærmest international - eller i hvert fald nordisk - begivenhed, der venter de littera-tyrrr-interesserede, når årets Litteratur Festival om præcis en uge sparkes i gang med et arrangement på Kulturøen i Middelfart.

Tankerne bag Kulturøen var mangfoldige og visionære, da planerne blev lanceret. Skeptikerne frygtede, at stedet ville blive for elitært og for de få.

Virkeligheden er heldigvis, at Kulturøen er blevet alt andet end elitær. For nok er her fornem udsigt og kulturelle begivenheder, som visse vil mene er om ikke elitære, så i hvert fald nicheprægede.

Begivenheder som Litteratur-festivalen, der er ved at bide sig fast som en kulturel højdespringer i kommunen. Men hvad enten man er til bøger eller ej, så kan man godt være en smule stolt af, at store, litterære navne dropper forbi hvert år i uge 40.

Og Kulturøen er desuden så meget andet.

For med Panorama Biografen er der masser af kultur til alle os, der mest bekender sig til mainstream-tilbuddene.

Og er man bare en anelse vaks ved havelågen, så er der altså mulighed for at få tonsvis af bonus-oplevelser, når biografen har instruktører, skuespillere og alskens slags kendisser i et konstant flow i de glasbeklædte bygninger.

Og heldigvis er restaurant-delen også på benene igen efter frk. Jensens kollaps tidligere på året. Her faldt et klart bevis for, at uden mad og drikke duer helten ikke.

Kulturøen våndede sig i de måneder, den var uden et reelt mad-tilbud.

Det klæder Middelfart Kommune at have mere end blot vand og flot natur at byde på, og Kulturøen er et godt eksempel på, at man nogen gange er nødt til at levere rammerne først for at kunne hente indholdet til at fylde i dem efterfølgende.

Det er værd at have med i tankerne i en tid, hvor sparekniven igen svinges over hovederne på os. For i en sådan atmosfære trives de visionære og vidtløftige tanker dårligt.

Og ja, jeg tror nok, jeg lige skal forbi den dér litteratur-festival for at tjekke den ud og se nogle af girafferne.

Måske låner jeg en bog med hjem i samme ombæring. Eller ser en film i biffen.

Hav en fortsat god weekend.

Ikke kun for nørderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce