Ikke helt i mål: 230.000 kroner samlet ind til bryggeri

Der er indtil videre kun adgang til rummet via et hul i muren. Projektet med en ny form for finansiering af renoveringen har derfor meget naturligt for navnet "Sammen bryder vi muren ned". Foto: Peter Leth-Larsen

Ikke helt i mål: 230.000 kroner samlet ind til bryggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indslev Bryggeri har fået samlet mere end 230.000 kroner ind til renoveringen af et gammelt gærrum, men er stadig et stykke fra målet på 420.000 kroner. Bryggeriet forlænger derfor nu det såkaldte crowdfunding-projekt med to måneder.

Indslev: Skeptikere ville sikkert se glasset som halvt tomt, men for folkene bag Indslev Bryggeri er glasset mere end halvt fyldt, når det handler om den offentlige indsamling til et renoveringsprojekt, der med tiden skal føre til helt nye øl fra det lokale bryggeri.

Under overskriften "Sammen bryder vi muren" startede bryggeriet i april et såkaldt crowdfunding-projekt, hvor alle har haft mulighed for at finansiere renoveringen af et gammelt gærrum, som trænger til en kærlig hånd. Alle interesserede har kunnet give 250, 750, 1500 eller 3000 kroner til renoveringen. Pengene er dog ikke givet som rene donationer, men virker konkret som en forudbetaling for nogle af de særlige, fadlagrede øl, som bryggeriet allerede er begyndt at producere og som det nye rum også skal bidrage til.

Indslev Bryggeri har lavet indsamlingen via hjemmesiden booomerang.dk og havde på forhånd sat et mål om at få samlet 430.000 kroner ind før nytår. Ved årets udgang har bryggeriet dog "kun" fået indsamlet lidt over 230.000 kroner, så nu forlænger bryggeriet indsamlingen i to måneder, så interesserede kan lægge penge i puljen frem til udgangen af februar.

- Vi havde planlagt en hel masse events omkring det i slutningen af november og december, men det kunne vi simpelthen ikke nå i denne travle juletid. Derfor vil vi gerne have januar og februar med, så vi kan lave de ting, vi havde planlagt, siger direktør Anders Busse Rasmussen, der understreger, at der ikke er nogen fare for, at renoveringen går i vasken.

- Vi har valgt en model, hvor vi laver projektet uanset, hvor mange penge vi måtte få ind. Vi er i hvert fald forbi det punkt, hvor vi siger, at vi kan gå igang. Det kan godt være, at det kommer til at tage lidt længere tid, hvis vi ikke får samlet det fulde beløb ind, men vi begynder uanset hvad, siger han.

- Havde vi nu boet i en industribygning et eller andet sted, så ville vi nok ikke have gået ud og købt sådan nogle åbne gærkar. Men når vi finder dem i bygningen, synes vi, at det er oplagt for os at prøve at genoplive den produktionsform.
Anders Busse Rasmussen, direktør Indslev Bryggeri
Indslev Bryggeri er gået i gang med at få crowdfoundet et nyt projekt med fadlagret øl. Det skal ske i det gamle gæringsrum på bryggeriet, som i årevis har været spærret af. Eneste adgangsvej er gennem et lille hul i væggen. Foto: Peter Leth-Larsen
Indslev Bryggeri er gået i gang med at få crowdfoundet et nyt projekt med fadlagret øl. Det skal ske i det gamle gæringsrum på bryggeriet, som i årevis har været spærret af. Eneste adgangsvej er gennem et lille hul i væggen. Foto: Peter Leth-Larsen

Historien er vigtig

Mens det nu lægger fast, at indsamlingen slutter med februar måned, er det mere uvist, hvornår renoveringen vil blive sat i gang.

Anders Busse Rasmussen håber, at det kan ske på den anden side af sommerferien. Derefter behøver der ikke at gå så længe, før ølproduktionen kan begynde.

- Det er ikke noget, der tager 10 måneder, når de først er gået i gang, siger Anders Busse Rasmussen, der opdagede rummet for omkring fem år siden.

- Det var ikke noget, vi var klar over, da vi startede bryggeriet og satte det i stand. Og slet ikke, at der var tre åbne gærkar i rummet, siger Anders Busse Rasmussen med henvisning til de tre åbne kar af aluminium, som også skal renoveres og føres ajour med de nuværende krav til produktionen.

Det er ikke mindst de åbne kar, som kan bringe endnu en ny dimension til det anerkendte bryggeri i Indslev.

- Havde vi nu boet i en industribygning et eller andet sted, så ville vi nok ikke have gået ud og købt sådan nogle åbne gærkar. Men når vi finder dem i bygningen, synes vi, at det er oplagt for os at prøve at genoplive den produktionsform. Man gør det rigtigt meget i Belgien med spontangæret øl, hvor man ikke tilsætter gær, der er lavet på et laboratorium, men i stedet hælder øllet i de åbne kar og åbner vinduerne, så der er det, der kommer ind fra naturen, der gærer øllet, siger Anders Busse Rasmussen og fortsætter:

- Vi får Indslev og omegn ned i øllet.

Ikke helt i mål: 230.000 kroner samlet ind til bryggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce