Ikke gummiben men ben i gummi

Kustrup United og FC Staurby spillede åbningskampen ved de lokale mesterskaber i gummistøvlefodbold, som sportspladsen ved Aulby Skole lagde græs til i år. Kustrup kom godt fra start med en 3-1 sejr.
Foto: HANS ØSTERGAARD

Ikke gummiben men ben i gummi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldstævne med utraditionel fodbeklædning.

AULBY: Der er dem, som kan klappe med en hånd.

Og så er der dem, der kan sparke vristspark i et par gummistøvler. Eller i hvert fald øver sig på det en gang om året.

Det gør de i og omkring Aulby, hvor det denne fredag eftermiddag er blevet tid for den i hvert fald 14. udgave af de lokale mesterskaber i gummistøvlefodbold.

Det, der begyndte som en gimmick, så alle spillede fodbold i samme fodtøj, er blevet en årligt tilbagevendende begivenhed på sportspladsen ved Aulby Skole.

Tredje år

- Turneringen er for hele Aulby skoledistrikt. Det er tredje år, vi spiller om den gyldne støvle, fortæller Regitze Tilma, formand for den arrangerende forening, Aulby Kultur- og Idrætsforening.

Hun viser en næsten gylden røjser i børnestørrelse frem. På snuden skinner den blå farve igennem.

- Den fik lidt vand sidste år. Det kunne guldet ikke holde til, fortæller Regitze Tilma, før hun forsvinder ind på skolen.

Imens spiller Kustrup United og FC Staurby åbningskampen ved stævnet. Kustrup vinder 3-1, selv om holdet kun scorer to gange. Det ene mål scores nemlig af en ungdomsspiller - og det tæller dobbelt.

Kort for slutfløjtet vender Regitze Tilma tilbage med en nysprayet og særdeles skinnende støvle.

Da vinderholdet får støvlen til låns indtil næste års turnering, fristes man næsten til at kalde den for en vandrestøvle.

Stævnet går også videre. Halvanden time efter kick-off er finalen spillet, og så går de 100 spillere og tilskuere videre til grillfesten, der gør dagen til en hel lille sommerfest i lokalområdet.

Ikke gummiben men ben i gummi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce