De sidste to gerningsmænd fra machete-røveriet ved Båring Vig sidste år er nu dømt. En skal i fængsel i to år, den anden er dømt til psykiatrisk behandling

Der var ikke færre end 29 anklagepunkter mod de to mænd på henholdsvis 27 og 21 år, der i dag er blevet dømt ved Retten i Odense for flere tilfælde af røveri og bedrageri.

Det mest omtalte forhold er røveriet i juni sidste år, hvor en far og hans datter blev lokket til Båring Vig. De to troede, de skulle købe en iPhone, men i stedet blev de angrebet af to maskerede mænd med machete og pumpgun. Faren blev ramt i hånden af macheten.

Det var den ældste på 27 år, der blev idømt to års fængsel, mens den yngre mand, der er erklæret uegnet til straf, skal underlægge sig psykiatrisk behandling.

En tredje mand er allerede dømt i sagen, som han tilstod sin andel i den 14. december sidste år. Han er idømt fængsel i to år og seks måneder.

De dømte er tilsyneladende gået frem efter samme opskrift et antal gange. De har annonceret med iPhones til salg på Guloggratis.dk, og når køberen er dukket op med kontakter, har de to mænd ligget på lur iført masker og bevæbnet med machete og peberspray eller pumppgun.

Tre af den slags røveriforsøg foregik i Fredericia i maj sidste år, og samme opskrift blev anvendt ved røveriet ved Båring Vig den 1. juni i fjord. Her fik en mand fra Odense en dyb flænge i hånden, og det lykkedes røverne at slippe af sted med 1000 kroner .

Den 27 årige var desuden tiltalt for to røverier i maj i Sønderjylland, mens den 21-årige har en række forskellige former for bedrageri på samvittigheden. Han har blandt andet fået penge af folk, der troede, de skulle leje en lejligheden af ham.

Den 27-årige, der kommer fra Sønderjylland, har modtaget sin dom på to år, mens den yngste, der kommer fra Fredericia, har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil modtage sin dom.

Mere om emnet

Se alle
Machete-røvere skal for retten

Machete-røvere skal for retten

Tre mænd fortsat bag tremmer

Tre mænd fortsat bag tremmer

Røveri-sigtede stadig i fængsel

Røveri-sigtede stadig i fængsel