Idrætshaller fortsætter de positive takter

Formanden for Lillebælt Sport og Kultur Otto Lindskov (t.v.) og direktør Frank Faxøe er begge opmærksomme på de udfordringer, der venter forude på for at bevare den sunde drift. Privatfoto

Idrætshaller fortsætter de positive takter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt overskud hos Lillebælt Sport og Kultur giver ledelsen luft til for alvor at kikke fremad med nedsættelse af udviklingsudvalg og ansættelse af maskinmester, der skal optimere de tekniske installationer.

Nordvestfyn: Efter en hård fødsel med et underskud på over en million kroner i første regnskabsår i 2014 fortsætter halfusionen Lillebælt Sport og Kultur (LSK)de positive takter med et overskud i 2017 på godt 300.000 kroner - dobbelt så meget som året før. Det giver ledelsen luft til for alvor at kikke fremad. Således er der netop nedsat et udviklingsudvalg, som blandt andet i dialog med brugerne skal sikre et fortsat højt aktivitetsniveau i halsamarbejdets mange enheder.

Samtidig har LSK ansat den 23-årige maskinmester Frederik Stenz Kofoed fra Fredericia i en nyoprettet stilling med henblik på at tilse og optimere teknikken, ikke kun i Lillebæltshallerne med tilhørende motionscenter, men også i bowlingcentret, Brændeskovhallerne i Strib og Strib Svømme- og Motionscenter.

- Vi har manglet et overblik over vores tekniske installationer, ved at få det kan vi også sikre et løbende vedligehold og en optimering af dem, i stedet for som hidtil, hvor vi først har gjort noget, når tingene brød ned, forklarer direktøren for LSK, Frank Faxøe.

Han forventer at Maskinmesterfunktionen vil give så mange besparelser, blandt andet på el og varme, at det vil kunne finansiere hovedparten af lønudgiften.

- Tanken er også, at de andre haller i kommunen vil kunne låne Frederik til at tjekke deres teknik, siger Frank Faxøe.

Omsætningen øget med en million
Lillebælt Sport og Kultur, der foruden Lillebæltshallerne omfatter Middelfart Bowlingcenter, Middelfart Motionscenter, Brændeskovhallerne i Strib samt Strib Svømme- og Motionscenter, omsatte i 2017 for 18,7 millioner kroner, 1,2 millioner kroner mere end året før.Driften endte med et plus på 972.000 kroner, knap 70.000 kroner mere end i 2016.

Efter renteudgifter var der 316.000 kroner tilbage på bundlinjen, eller næsten dobbelt så meget som i 2016 og 200.000 kroner bedre end budgetteret.

Dermed er udviklingen i den grad vendt for Lillebælt Sport og Kultur, der i 2014, det første regnskabsår efter fusionen, kom ud med et underskud på 1,4 millioner kroner.
Maskinmester Frederik Stenz Kofoed er ansat i en ny stilling hos LSK med ansvar for hallernes  tekniske installationer. Privatfoto
Maskinmester Frederik Stenz Kofoed er ansat i en ny stilling hos LSK med ansvar for hallernes tekniske installationer. Privatfoto

Cafeteriaet driller

Bowlingcentret var tidligere en underskudsforretning og LSK's største problembarn, men det vendte i 2016 med den nye bestyrer Simon Jørgensens satsning på et nyt spisekoncept, King Pin Bowl. Men der er der fortsat udfordringer for LSK's ledelse.

- Lige nu har vi fokus på cafeteriadriften i brændeskovhallerne og Lillebæltshallerne, idrættsudøverne er mere fortravlede i dag og bruger mindre tid i hallerne, efter selve idrætten, det sætter sine præg på omsætningen i vores cafeteriaer, forklarer formanden for LSK, Otto Lindskov.

Direktør Frank Faxøe uddyber.

- Lige nu går de to enheder akkurat i nul, men det er kun fordi, vi har sparet på lønomkostningerne ved at begrænse åbningstiderne. Samtidig har vi udliciteret nogle af opgaverne for at spare penge, for eksempel køber vi det ude i byen, når folk bestiller 20 stykker smørrebrød til et møde i hallen i stedet for at have folk på arbejde i cafeteriaet, for det kan ikke svare sig, siger Frank Faxøe.

Han fortæller, at man er midt i en brugerundersøgelser blandt hallens gæster for at finde ud af, hvilke forventninger brugerne har til cafeteriaet. Foreløbig har 300 svaret på hallens spørgeskemaer.

- Jeg regner med i løbet af april at have analyseret svarene, så vi kan se, hvad folk ønsker, siger Frank Faxøe.

Nye indtægter

Selv om både formand Otto Lindskov og direktør Frank Faxøe er mere end bare godt tilfredse med det seneste regnskab understreger begge, at det bliver en udfordring at fortsætte de gode takter fremover.

Det er ingen hemmelighed, at en afgørende del af vores indtægter stammer fra ikke-sportslige aktiviteter, som udlejning til koncerter og messer.

- Man kan sige, at det er et nødvendigt onde for at gøre den egentlige haldrift mulig. Derfor skal vi også finde nye kunder til butikken, når andre forlader os. Forårets store håndarbejdsmesse i hallen er netop blev aflyst, der kommer vi til at mangle en indtægt på godt 200.000 kroner, dem skal vi hen og finde på en anden måde, og sådan vil der hele tiden være noget, siger Frank Faxøe.

Idrætshaller fortsætter de positive takter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce