Kæmpe billedserie
Bent Ove Hansen var manden, der fik idéen til festen for 20 år siden - og blev i går tiljublet af 20.000 mennesker
MIDDELFART: Det var ikke kun de musikalske stjerner, der modtog publikums hyldest i går. Klapsalverne var øredøvende, da Mr. Rock Under Broen, Bent Ove Hansen, midt på eftermiddagen blev inviteret op på den store scene af en anden garvet brorocker, Vagn Ove Hansen, med ordene:

- Giv en hånd til festens skaber, mange dette efteraber.

Efter en halkoncert

Bent Ove Hansen havde allerede været formand for Fodboldens Venner i en del år, da han for 20 år siden fik idéen til Rock Under Broen.

- Publikum havde svigtet en af vores koncerter i Lillebæltshallen med TV-2, da Steffen Brandt bagefter spurgte mig, hvorfor vi ikke holdt noget udenfor i stedet. Og han bekræftede mig i en tanke, jeg selv havde gjort mig, husker Bent Ove Hansen.

Første gang under broen hed det Superkoncert, og det var de tre navne Fielfraz, TV-2 og Johnny Madsen. Smokie satte det første internationale præg på festivalen i 1992.

- De blev jo nærmest vores husorkester de næste mange år, husker Bent Ove Hansen, der altid har haft et godt forhold til musikerne.

- Mange stjerner har ry for at være nogle værre krukker, der stiller en masse krav. Men det er folkene omkring dem, der er problemet, siger Bent Ove Hansen og nævner Beach Boys i 1993.

- Vi fik en manual på 88 sider fra deres management med alle mulige krav. Men da musikerne selv ankom, viste de sig at være nogle flinke fyre. Og det endte med, at vi senere fik et kort fra bandet, der roste os for de fine forhold i Middelfart, fortæller Bent Ove Hansen, der har været et indbringende bekendtskab for Fodboldens Venner.

Han var også med til at starte bankospillene i sin tid på Kongebrogaarden og senere lave tv-bingo.

Som Vagn Ove Hansen sagde under broen i går.

- Hvis Bent Ove havde fået bare en halv procent af de penge, han har været med til at skrabe sammen, ville han være en holden mand i dag.

Selv er Bent Ove Hansen mest stolt af den støtte, han har fået i sine 15 år som formand.

- Det har været en fornøjelse at opleve den opbakning, Rock Under Broen altid har mødt fra alle sider, siger Bent Ove Hansen.

Vejret er som regel med brorockerne. Nogle gange i næsten overnaturlig grad.

- Jeg husker i 90'erne, da Peter A. G. forlangte en forklaring af mig efter at have stået på den store scene og set ud på en knastør festivalplads, mens uvejret rasede ude i horisonten, erindrer den tidligere rock-formand.

Skyerne trak sig da også til side og lod solen komme til for en stund, da han blev hyldet i går.

- Jeg har altid haft Vorherre med mig, og det håber jeg også, jeg har fremover, sagde Bent Ove Hansen, der er ved at komme til hægterne efter en alvorlig kræftoperation.

Tilfreds formand

Rock-formand Claus Hansen, der overrakte blomster og gavekort til Bent Ove Hansen, var også en tilfreds mand i går.

- Vi har endnu en gang skabt en godt fest. Billetslaget er ikke gjort op, men jeg håber, det kommer op på den rigtige side af 20.000 og vi skaber et lille samlet overskud, lød det fra formanden i går aftes.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Teltscenen det store rock-hit

Teltscenen det store rock-hit

Rolig eftermiddag for samaritter

Mand i politiskjorte blev bortvist