Hvem kupper hvem?

Hans Hansen (tv.) og Bent Hougaard har flere dokumenter, som de mener beviser, at bestyrelsen for Grundejerforeningen Skrillingegården bevidst har handlet i strid med foreningens vedtægter.
Foto: HANS ØSTERGAARD

Hvem kupper hvem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Intern uro i grundejerforening. Begge parter anklager modparten for at kuppe ekstraordinær generalforsamling

MIDDELFART: Én ting er de enige om, Bent Hougaard og Uffe Pørtner.

Der er nogle, som vil kuppe sig til at få tingene, som de vil have det i Grundejerforeningen Skrillingegården, der dækker 147 parcelhuse og 63 andelsboliger i Middelfarts udkant.

Men så hører enigheden også op.

For Uffe Pørtner, formand for grundejerforeningen, mener, at Bent Hougaard og hans fæller i andelsboligerne omgår de demokratiske spilleregler for at slippe ud af grundejerforeningen.

Omvendt mener Bent Hougaard, at Uffe Pørtner og den øvrige bestyrelse med alle midler forsøger at holde sammen på den store grundejerforening.

Uenighederne brød ud i lys lue på en ekstraordinær generalforsamlinge torsdag aften.

61 medlemmer af forenin­g­en havde skrevet under på, at de ønskede mødet med det formål at udskille de 63 andelsboliger af grundejerforeningen.

Ikke os og dem

- De to boformer hører ikke naturligt sammen. Desuden betaler vi et ret højt kontingent på 1800 kroner om året, fordi parcelhusejerne sparer sammen til en advokat, fordi de har problemer med deres fællesarealer. Hernede har vi det godt og fredeligt, fortæller Bent Hougaard.

Omvendt siger Uffe Pørtner:

- Det er ikke os og dem. Vi har en fælles interesse i, at vi ikke overtager fællesarealer, veje, stisystemer og belysning i en stand, som ikke er god nok.

Generalforsamlingen torsdag aften blev dog aldrig til noget. 10 minutter efter mødetid var mødet slut: Generalforsamlingen kunne ikke gennemføres. Og så begynder kup-anklagerne at rulle.

- Bestyrelsen har ikke sørget for at få mødeindkaldelsen ud rettidigt, og den forsøgte at gennemføre generalforsamlingen, selv om den vidste, at alle ikke havde fået indkaldelsen. Ydermere havde formanden sørget for, at alle parcelhusejere fik besked om mødet, men ikke os i andelsboligerne. Den forsøgte at kuppe sig til at holde os i foreningen. Da formanden kunne se, at hans plan ikke lykkedes, gik han i vrede, siger Bent Hougaard.

Nej, siger Uffe Pørtner. Sådan foregik det slet ikke.

- Ifølge vedtægterne skal tre fjerdedele af dem, der ønsker en ekstraordinær generalforsamling, være til stede. Vi kunne konstatere, at kun 37 af de 61 forslagsstillere mødte op. Vi forsøgte at gennemføre, men det ønskede forslagsstillerne ikke - måske fordi de kunne se, at der ikke var flertal for forslaget. Hvis man skal tale om kupforsøg, må det da være dem, som uden om bestyrelsen forsøger at nedlægge foreningen, siger Uffe Pørtner, der ifølge eget udsagn ikke var vred, da han forlod mødet.

- Jeg var skuffet. Skuffet over at man ikke har respekt for demokratisk dialog.

Bent Hougaard har næste plan klar: En ny ekstraordinær generalforsamling med et mistillidsvotum mod bestyrelsen, fordi den forsøgte at gennemføre mødet, selv om den vidste, at ikke alle havde fået mødeindkaldelsen.

Det tager Uffe Pørtner med sindsro.

- Jeg har tjekket det med Parcelhusejernes Landsforening, som sender den slags ud for os. Brevene blev sendt som a-post den 5. maj og skulle være fremme senest den 8. maj.

Det udsagn bestrides dog af Hans Hansen, der var dirigent på den korte, men dramatiske generalforsamling.

Han kan nemlig fremvise sin mødeindkaldelse, som er stemplet som b-post.

Hvem kupper hvem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce