Huspriser på himmelflugt


Huspriser på himmelflugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BOLIG: Kvadratmeterprisen i Middelfart er steget med godt 1000 kroner på et år
MIDDELFART: Husejerne i Middelfart har i løbet af det sidste år kunnet gnide sig godt og grundigt i hænderne. For ønsket om at bo i den fynske del af Trekantområdet er så stort, at prisen på fast ejendom i byen er steget gevaldigt.

For bare et år siden lå den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et hus i Middelfart på 7900 kroner. Idag viser tal fra Realkreditrådet, at prisen er steget med godt 1000 kroner til 8824 kroner pr. kvadratmeter.

Det gør Middelfart til den dyreste kommune på Fyn at købe hus i. 17 kroner dyrere pr. kvadratmeter end i Odense.

Den store efterspørgsel på boliger i Middelfart har medført, at byens husejere i år kan indkassere en gevinst på 12 procent på deres husinvestering. Kommende købere skal til gengæld betale det tilsvarende mere, når de slår sig ned i byen.

For få huse

Der er dog intet, der tyder på, at de stigende huspriser i Middelfart skræmmer køberne væk.

Hos byens ejendomsmæglere bliver der faktisk meldt om mangel på ledige huse.

- Her i sommerferien har vi solgt intet mindre end 31 huse. Det er dobbelt så mange som normalt, siger Knud Olesen, indehaver af Nybolig i Middelfart.

Ifølge ejendomsmægleren stiger huspriserne i Middelfart lige nu noget hurtigere, end han før har oplevet. Og han mener ikke, det vender.

De lokale tabes

- Det er især Middelfarts beliggenhed tæt på mange arbejdspladser i Trekantområdet samt den flotte natur omkring byen, der får folk til at strømme til, forklarer Knud Olesen.

Hos konkurrenterne i Home i Middelfart har man også mærket den stigende interesse for at købe hus i byen. Men for de lokale, som ikke har fået fingre i fast ejendom, er der også en bagside af medaljen med det høje prisniveau.

- Priserne er ved at være så høje, at de lokale ikke kan være med længere. Når vi skal sælge et hus, nytter det ikke at sætte det til salg i lokalområdet. Vi må enten til Sjælland eller den jyske østkyst for at finde købere, siger Carsten Andersen, daglig leder af Home i Middelfart.

Han pointerer, at op mod 70 procent af dem, der køber hus i Middelfart, kommer udefra.

- Middelfart er en centraltliggende perle. Og for dem, der har råd, er priserne stadig billigere end i Vejle og Kolding, siger Carsten Andersen.

Gode skatteydere

Borgmester i Middelfart, Steen Dahlstrøm (S), mener ikke, det er et problem, at de lokale beboere omkring Middelfart ikke har råd til at købe hus i byen.

- Så længe nogen vil købe, falder prisen ikke. Og så er de, der flytter til kommunen, jo også gode skatteydere, siger borgmesteren.

Huspriser på himmelflugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce