Huslejerne var groet for fast


Huslejerne var groet for fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EJBY: For 25 år siden var der ingen grund til at frygte for huslejehop, hvis man havde bolig hos Arbejdernes Boligselskab i Ejby. En meget entusiastisk formand så dengang i bogstaveligste forstand mere end rødt, hvis huslejestigninger overhovedet kom på tale. Denne fastlåste situation forsøgte man at bløde op ved at forhøre sig hos den relativt nytilflyttede Alex Gren, om formandsposten ikke var noget for ham.

Det var det, og han sidder der stadig, ligesom han gennem årene også har været stærkt involveret i det lokale forenings- og idrætsliv og politik.

- Min forgænger i boligselskabet kæmpede i den grad og af et godt hjerte den lille mands sag, men min opgave blev så at gøre det indlysende, at den lille mand også gerne vil have boligfornyelse og derfor må betale for det med en lidt højere leje. Til gengæld lærte min forgænger mig meget om værdien af beboerdemokrati, og det er jeg taknemmelig for, siger Alex Gren.

Da Alex Gren kom til, havde boligselskabet 15 boliger. I de efterfølgende 25 år er det blevet til yderligere 190 nye boliger, som han kan tage sin del af æren for.

- Den slags kan kun lade sig gøre, når der i bestyrelsen er en fælles vilje til at arbejde for at skaffe gode boliger. Samtidig har vi haft et godt samarbejde med Ejby Kommune, som kommunens indbyggere nu nyder godt af, siger Alex Gren.

Et af byggerierne er seniorbofællesskabet Fredensborg i Gelsted, som også er kendt uden for landets grænser. Det uformelle fællesskab mellem beboerne og den tryghed bofællesskabet giver, har sammen med det gode samarbejde med kommunen trukket mange japanske gæster til. De søger inspiration til opbygningen af ældreplejen i Japan, der hidtil alene har været et anliggende for familien.

Arbejdernes Boligselskab i Ejby holder reception for Alex Gren på Gelsted Kro, i morgen fra klokken 13 til 15.

Huslejerne var groet for fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce