Huse har numre - men hvad med navne


Huse har numre - men hvad med navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Hechmann Andersen vil skrive den ultimative bog om Strib - men har brug for hjælp

STRIB: Søren Hechmann Andersen bor på Korsvejs Allé i nummer 23A. Andre før ham har boet i det næsten 100 år gamle hus. Men de har ikke alle boet på samme adresse.

- Det var først i 1924, da vi fik Folkeregistret, at vi fik adresser med vejnavne og husnumre. Før da havde husene ikke numre, og mange veje havde intet navn. Husene hed bare noget, fortæller Søren Hechmann Andersen og kigger op på husets hvidkalkede mur ud mod gaden.

"Borgen" står der med tydelige bogstaver. Han bor i villa Borgen i Strib.

Nu vil han gerne vide, hvor alle de andre stribonitter bor. Eller i det mindste de af dem, der bor i huse fra før 1924. Han vil vide, hvad deres huse hedder.

Søren Hechmann Andersen interesserer sig for lokalhistorie, og han er nu gået i gang med skrive en bog om Strib. Et af kapitlerne skal handle om husnavne fra før 1924.

- Ofte ligger der en sjov historie bag et husnavn. Mit hus hedder for eksempel Borgen, fordi familien Skjoldborg boede i det, siger Søren Hechmann Andersen og fortsætter:

- Jeg har indsamlet 140 husnavne, men jeg tror, der måske er 500 huse fra før 1924 i Strib. Problemet er, at mange ikke har gidet bevare navnet. Når maleren har været der, gider de ikke bruge en time på at trække navnet op.

Han opfordrer derfor stribonitter i gamle huse til at tjekke, om der skulle stå et husnavn et sted på facaden. Og maile det til ham sammen med adressen på hechmann.andersen@stribnet.dk. Så det kan komme med i bogen.

- Jeg vil lave den ultimative Strib-bog, siger han med et skævt smil.

- Idéen er at samle alle de oplysninger om Strib, som i dag ligger spredt rundt omkring i arkiver og lignende steder. Jeg tænkte: Det gør jeg sgu.

Middelfart Sparekasse har sagt ja til at stå for udgivelsen af bogen, der efter planen skal udkomme inden jul. Den skal hele vejen rundt om og i Strib - kirken, naturen, landbruget, byggeskikken, de forskellige kvarterers opståen, færgeriet til Fredericia og så videre.

- Og så har vi forresten et par bække, som vi ikke ved, hvad hedder. Den der løber gennem Røjle Mose, og den der løber forbi SuperBrugsen. Der står ingen navne på kortene, så hvis nogen ved, vil jeg gerne høre fra dem, siger Søren Hechmann Andersen.

Huse har numre - men hvad med navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce