Humlebien flyver videre

Forløsningen var forståelig i GV Ejby Middelfarts omklædningsrum efter 35-24-sejren over Otterup. Den sikrer nemlig klubben overlevelsen i 1. division.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Humlebien flyver videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pressede GV Ejby Middelfart klarede skærene og er stadig i landets næstbedste række

MIDDELFART: Armene røg helt op under loftet i Lillebæltshallen, hvor lyden af sejrsglade struber for længst havde blandet sig med kondensvandet og fået spærrene til at dirre, da GV Ejby Middelfart foran næsten 800 tilskuere i går på forbløffende vis sikrede sig endnu en sæson i landets næstbedste hånd­boldrække.

Forbløffende, ikke blot fordi holdet havde tabt den første kamp med seks mål på udebane, men også fordi klubben gennem de seneste sæsoner har hængt fast i bunden af rækken og har syntes presset på alle fronter.

Det synes næsten naturstridigt, at en klub med Ejbys størrelse og kapacitet kan være med på så højt et niveau.

Mangen en trækfugl har da også lagt an til landing i Ejby Mose, siden klubben på Vestfyn krøb op gennem rækkerne og tog en tilsyneladende permanent plads i landets næstbedste række, 1. division.

En lille rundspørge til nogen af de absolut mest inkarnerede, dedikerede og involverede ledere i klubben gjorde det da i går heller ikke just glasklart, præcis hvornår det egentlig var, oprykningen i sin tid kom i hus.

Den ellers skelsættende begivenhed er blevet til en historisk selvfølge.

- Det er omkring 10 år siden, var det tætteste, man som reporter kunne komme.

Det var dengang, træneren hed Jan Knudsen og fra en plads på fløjen var med til at sætte tryk på hos Folke Sørensen ude i Ejby-hallen.

Siden er det gået som med hunde- og hestehandel - lidt op og ned. Men mest op. GV Ejby har levet højt på dryppene fra liga-klubberne i Kolding og Fredericia - og på det faktum, at der ikke i Odense har kunnet skabes noget elite-miljø.

Men naturligvis også på hjerteblodet fra folk som Marius Andersen, Finn Sørensen, Bent Clement og Alex Gren, der har tegnet klubbens færden de seneste mange år.

I går gik to af de fire herrer hvileløst rundt i den stadig lidt fremmede Lillebæltshallen for at fordrive ventetiden på dommens dag.

- Rykker vi ned, vil vi være rystede i nogle dage, men så går vi i gang igen og kan måske endda få trimmet nogle ting. Sponsormæssigt betyder det ikke det store. De bærende sponsorer har ingen klausuler i forhold til, om vi spiller i 1. eller 2. division. Og så kan det måske være meget godt at få en succes-oplevelse efter tre år i bunden af en række, sagde Alex Gren inden kampen.

En time senere var successen allerede i hus.
Nu kan det ikke gå galt! Tre minutter før tid rejste en hel del af de omkring 800 tilskuere sig i taktfast klappen ned mod spillerne fra GV Ejby Middelfart.
Nu kan det ikke gå galt! Tre minutter før tid rejste en hel del af de omkring 800 tilskuere sig i taktfast klappen ned mod spillerne fra GV Ejby Middelfart.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ambitioner ikke nok

Paradoksalt nok er GV Ejby Middelfart kommet i vanskeligheder de seneste sæsoner på trods af signaler om større ambitioner med navneskift og hjemmebane-deling i Middelfart. Senest kiksede et forsøg på at skabe elite-samarbejde på tværs af Lillebælt.

Når de seneste sæsoners kamp i bunden af rækken alligevel er dybt logisk, hænger det sammen med det øgede niveau både på og uden for banen i dansk herrehåndbold de seneste sæsoner - og da 1. division blev en landsdækkende række, lignede det et spørgsmål om tid før "Præriens skrappe drenge" måtte bukke under.

Men det er måske med GV Ejby Middelfart som med humlebien - klubben flyver videre, fordi den ikke ved bedre.

- Når alt kommer til alt, så har vi ikke økonomi til 1. division. Det er jo heller ingen hemmelighed, at der internt i klubben er divergerende opfattelser af, hvordan kræfterne skal bruges. Men vi vil arbejde ufortrødent videre, sagde Bent Clement.

Det får de også brug for i Ejby.

For efter sommerferien skal humlebien på vingerne igen.
GV Ejby - Otterup. kammpen om en plads i 1.division som GV Ejby vandt.
GV Ejby - Otterup. kammpen om en plads i 1.division som GV Ejby vandt.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Humlebien flyver videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce