Claus Hansen, formand for MG&BK, var ikke orienteret om, at Per Jørgensen ansatte direktør og skiftede navn til Middelfart Boldklub

Middelfart: Opildnet af den mirakuløse redning i 2. division toppet med en forrygende start på denne sæson, arbejdes der med entreprenør Per Jørgensen i spidsen indædt på at få licens til at drive betalt fodbold.

En storstilet satsning, som tirsdag resulterede i, at der blev udsendt en pressemeddelelse på MG&BK's brevpapir med logo på, hvori det fremgik, at Lars Peter Hermansen var ansat som direktør.

Ikke i Middelfart Fodbold, men i Middelfart Boldklub.

Dermed var der i samme åndedrag og med blåstempling af MG&BK både sat navn på en direktør og foretaget en navneforandring.

To vidtgående ændringer, der blev foretaget, uden at MG&BKs formand og resten af bestyrelsen blev orienteret eller taget med på råd.

300.000 kr. om året

Det fodboldmæssige "moderskib", sørger mod en lejeafgift på 300.000 kroner om året for, at byens førstehold med Per Jørgensen som økonomisk frontfigur har licens til at flyve mod nye højder.

De tæt forbundne kar medførte dog ikke, at formanden for MG&BK, Claus Hansen, fik noget at vide på forhånd. Da Fyens Stiftstidende kontaktede ham tirsdag aften, vidste han ikke, at der var ansat direktør, og han afviste derfor, at der havde fundet en udnævnelse sted.

Uvisheden var ligeledes stor, at da han onsdag eftermiddag blev spurgt til, at Middelfart Fodbold var ændret til Middelfart Boldklub ApS.

Pludselige ændringer af navne er i sig selv et følsomt emne i fodboldverdenen, og i dette tilfælde skal fans og andre også forholde sig til, at byens hold med ét placeres under et andet selskab. Claus Hansen ønsker ikke at forholde sig til hvor vidt, at han og MG&BK burde være bedre informeret.

Alene på broen

Han vil kun citeres for, at han "ikke var fuldt opdateret", og at "jeg er sikker på, at jeg bliver orienteret, når der er nogle konkrete, mere langsigtede planer".

I den nye selskabskonstruktion, Middelfart Boldklub ApS, står Per Jørgensen, direktør i entreprenørvirksomheden 5E BYG, som stifter, ejer og direktør. Indtil videre er det altså ham, der på alle fronter ene og alene repræsenterer selskabet, som har en startkapital på 250.000 kroner.

Endnu har Per Jørgensen ikke fået godkendt Middelfart Boldklub ApS hos DBU. Så set i det lys er der formelt ikke ændret noget.

Forvirrende signaler

I praksis forholder det sig en anelse anderledes. I hvert fald var der en vis signalforvirring i den udsendte pressemeddelelse om hvilken klub, eller rettere selskab, der lige nu repræsenterer byen i fodboldens 2. division.

Et par forvirrende elementer:

Afsenderen af budskabet fra Middelfart Boldklub var sportchefen for Middelfart Fodbold, Lars Mejnert.

I meddelelsen omtaler den nye direktør, Lars Peter Hermansen, imidlertid også Lars Mejnert som sportchef i Middelfart Boldklub.

Selv er Lars Peter Hermansen heldigvis ikke i tvivl om i hvilket selskab, han skal være direktør for.

-Jeg er ansat ved Middelfart Boldklub.

På Virk.dk fremgår det, at Middelfart Boldklub ApS har til formål at "drive professionel fodbold".

Indtil videre har selskabet dog ingen formel forbindelse med MG&BK, som stadig har overdraget licensen til Middelfart Fodbold.

Af Henrik Larsen

og Jakob Genz

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Afviser at have spekuleret i snyd

Afviser at have spekuleret i snyd

Stadion-bøvl ved oprykning

Skattesmæk truer Middelfart Fodbold

Skattesmæk truer Middelfart Fodbold