Hotel Sixtus ønsker dialog med Teglgårds Venner

Hotel Sixtus planlægger blandt andet at få bygget to nye bygninger ud mod Teglgårdsvej samt en tilbygning på hovedbygningens vestside i form af tre mindre pavillionenheder. Illustration: NB Tegnestuen

Hotel Sixtus ønsker dialog med Teglgårds Venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye forening for Teglgårdsområdet, som blev præsenteret i mandagens udgave af Fyens Stiftstidende, bydes velkommen af Hotel Sixtus, hvis udvidelsesplaner ellers har været årsag, at foreningen er blevet dannet i første omgang.

Middelfart: Med nyheden om, at beboerne i Teglgårdsområdet har startet foreningen Teglgårds Venner, som skal arbejde for at bevare og sikre områdets natur og historie, ser ledelsen af Hotel Sixtus frem til at få forklaret deres udvidelsesplaner i området nærmere.

- Jeg tror meget på en åben dialog i den her sammenhæng, så vi også kan få afmystificeret nogle ting ved måske at mødes og få talt tingene helt igennem, så alle bliver helt klar over vores planer, siger Claus Nielsen, der taler på vegne af hotelkæden, når det vedrører byggeprojekter.

Claus Nielsen understreger dog, at intet står skrevet i granit endnu.

- Der ligger jo ikke nogen endelig godkendelse endnu på noget som helst, men vi vil meget gerne dele de tanker, vi har, tilføjer direktøren, som ellers godt kan frygte, at folks tanker om udvidelsesplanerne på hotellet bliver meget større, end det rent faktisk er tilfældet.

Om Hotel Sixtus' udvidelsesplaner
I efteråret 2016 ansøgte Hotel Sixtus om muligheden for flere hotelværelser samt en af udvidelse af hovedbygningen med ekstra mødefaciliteter.I den forbindelse lavede kommunen en foroffentlighedsfase, hvor den bad de omkringboende om input til projektet, men i foråret henvendte Hotel Sixtus sig med et fornyet projekt med en anden løsning for mødefaciliteterne.

Økonomiudvalget besluttede, at forvaltningen skulle gå i dialog med hotellet og dets arkitekt om en eventuel bearbejdelse af planerne, inden udvalget afgør, om der skal laves en lokalplan.

I slutningen af august udtrykte beboerne i området dog, at de havde store betænkeligheder ved, at hotellet får mere plads at brede sig på. Ikke mindst grundet de trafikale forhold, som ifølge naboen Per Koldberg i forvejen er belastede.

Den 28. august godkendte Økonomiudvalget så Hotel Sixtus' reviderede planer.

Bekymring over trafikken

Planerne om at udvide hotellet har skabt lidt røre blandt beboerne i området, fordi de frygter, hvad en potentiel udvidelse vil få af betydning for den trafikale belastning af området. Og deraf udsprang ideen om at danne Teglgårds Venner, som dog ifølge dens formand, Per Kolberg, ikke skal ses som en decideret modstander af Hotel Sixtus, men lige så meget for at sikre naturen.

I den forbindelse ønsker Claus Nielsen også at gøre opmærksom på, at netop natur og klima er to af Hotel Sixtus' kerneværdier.

- Så det ville skrige lidt til himlen, hvis vi gik fuldstændig modsat de to værdier. Vores tanke er egentlig, at det først og fremmest er med til at forskønne området.

Men en udvidelse handler vel alt andet lige om at få flere gæster, hvilket vil betyde mere trafik?

- Jeg kan sagtens forstå, at man får den tanke. Men når vi ønsker at udvide, så er det på værelsesafsnittet, fordi mange af de eksisterende gæster i dag skal have mulighed for at overnatte. Så det behøver ikke nødvendigvis øge trafikken, siger Claus Nielsen, som dog erkender, at hotellet skal kigge på at skabe nogle parkeringsforhold, der gør det lempeligt for alle.

Som situationen er lige nu, er hotellets forløbige ideer til en udvidelse blevet godkendt til at danne grobund for et lokalplanforslag, og i det nye år afventer således en høring.

Hotel Sixtus ønsker dialog med Teglgårds Venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce