Kulturøen i Middelfart bygges om for syv millioner kroner med hjælp fra ekspert i vidensmiljøer

Middelfart: Seks års dialog mellem Middelfart Bibliotek, Panoramabiografen, Middelfart Kommune og Kulturøen A/S (Middelfart Sparekasse og Kvickly) ender nu med en syv millioner kroner dyr ombygning af Kulturøen.

Målet er at genføde Schmidt Hammer & Lassens særprægede bygning som det summende kulturhus, stedet oprindelig var tænkt som, men som aldrig er opstået på grund af en uhensigtsmæssig indretning.

Biblioteket har allieret sig med den kendte hollandske designer Rosan Bosch, der med succes har indrettet adskillige nye biblioteker herhjemme. De nuværende glasvægge ud til fællesgangen forsvinder, og bøger og bibliotekarer breder sig i en større del af stueplanet med små tema-øer, hævede gulve, særlige farver og helt nye møbler, hvor folk kan slå sig ned med en bog, deres bærbare computer eller bare nyde hinandens selskab. En mindre scene bliver der også plads til.

Viden under forvandling

- Et bibliotek er i dag forvandlet fra en bogsamling til et sted, hvor vi formidler viden og værker. Selvfølgelig skal bøgerne bevares som ikoner, men det er i mindre og mindre udstrækning der, folk søger deres viden. Vores indretning skal derfor passe til de digitale informations- og vidensplatforme, og det er det Rosan Bosch har tænkt ind i sit design, fortæller Middelfarts biblioteksleder Charlotte Pedersen.

- Ved at åbne op og blive en del af hele Kulturøen bidrager vi samtidig til ønsket om, at gøre Kulturøen til et levende aktivitets- og mødested for folk i alle aldre, fortsætter Charlotte Pedersen.

Biblioteket skifter i forbindelse med ombygningen navn til Middelfart Kultur &Bibliotek og får nyt logo.

Men hvad gør I ved den udendørs skiltning, som har været diskuteret i mange år?

- Vi arbejder med en pylon-løsning, hvor folk ikke vil kunne undgå at se, hvad Kulturøen indeholder. Samtidig håber vi at finde penge til et helt nyt torv, når Nytorv lige overfor er færdigt, siger Charlotte Pedersen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende i dag.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
Ny Kulturøplads: Ros fra erhvervslivet indenfor

Ny Kulturøplads: Ros fra erhvervslivet indenfor

Kulturøens udearealer på vej mod makeover

Kulturøens udearealer på vej mod makeover

Sådan ser det nye bibliotek ud

Sådan ser det nye bibliotek ud