Høje huslejer sender folk udenbys

Der var fire tomme lejligheder at vælge imellem i Sønderparken og en månedlig besparelse på næsten 2000 kroner i forhold til den ene mulighed, Kim Trier Pedersen kunne finde i Middelfart, da han slog sig ned i Fredericia.
Foto: Peter Leth-Larsen

Høje huslejer sender folk udenbys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For få og for dyre lejligheder i Middelfart får folk til at flytte til oplandet eller Fredericia, hvor flere og billigere lejemål står klar til indflytning

Middelfart/Fredericia: De er fynboer og glade for Middelfart og ville allerhelst være blevet boende på den fynske side af Lillebælt. Men udsigten til at spare flere tusinde kroner i husleje og flere forskellige lejligheder at vælge får mange middelfartere og stribonitter på jagt efter en lejebolig til at flytte til Fredericia.

Andre slår sig ned i Middelfarts opland for at få økonomien til at hænge sammen, når de ønsker at bo til leje.

Kim Trier Pedersen flyttede ind i sin 92 kvadratmeter store lejlighed i Sønderparken sammen med sin hund Charlie, da han for to år siden blev tvunget til at sælge huset i Kauslunde under en skilsmisse.

Han startede med at give 4880 kroner plus forbrug men er nu oppe på 5500 kroner efter en renovering af den almennyttige bolig med nyt køkken og bad.

Den 47-årige specialarbejder har boet det meste af sit liv i Middelfart og har de sidste 15 år arbejdet på ITW i Middelfart.

- Jeg har også mine børn i byen og var selvfølgelig helst blevet i Middelfart. Men det bedste, jeg kunne finde, var en treværelses lejlighed på 82 kvadratmeter til 6700 kroner. Og med 100 års ventetid på et billigt rækkehus på Lillebæltsvænget var valget jo ikke så svært, når jeg samtidig kunne vælge mellem fire forskellige billige lejligheder i Sønderparken, siger Kim Trier Pedersen, der gerne vil retur til Middelfart, når han får råd til det.

- Men Sønderparken er faktisk et ret godt sted og slet ikke så ghettoagtigt, som jeg havde hørt. Der bor også andre fra Middelfart her, fortæller han.

25-årige Michael Agerskov slog sig i efteråret ned i Båring for at få økonomien til at hænge sammen.
25-årige Michael Agerskov slog sig i efteråret ned i Båring for at få økonomien til at hænge sammen.
Foto: Trondur Dalsgard

Mere for unge i Fredericia

28-årige Helle Nielsen er vokset op Ø-kvarteret i Middelfart men endte i en 74 kvadratmeter stor treværelses lejlighed til 3800 kroner om måneden lige uden Fredericias volde, da hun for ni år siden flyttede hjemmefra.

- Det er bare billigere i Fredericia, og med ventetider på to-tre år den gang i Middelfart var der heller ikke rigtig nogen valgmuligheder, siger den fynske HF-studerende

Det var dog ikke kun en lav husleje hos den jyske private udlejer, der lokkede i Fæstningsbyen.

- Fredericia har mere at tilbyde unge, der er liv i bybilledet med flere caféer og butikker, forklarer hun.

Sparede godt 2000 kroner

Nadia Goupeniouk Vestergaard kom fra Strib, da hun for tre år siden flyttede til Fredericia sammen med sin kæreste Rasmus. Begge arbejder og går i skole i Fredericia. Parret giver 3265 kroner for 68 kvadratmeter.

- I Middelfart fik vi tilbudt 60 kvadratmeter for 5500 kroner. Og så det er ret praktisk, når vi bor midt i byen, hvor vi hurtigt kan komme rundt. Vi også glade for de flere butikker herovre, fortæller den 19-årige stribonit, hvis mor er fra Rusland.

- Jeg bryder mig faktisk ikke så meget om selve Fredericia og regnestykket gav ikke noget godt resultat sidst på måneden, hvis jeg skulle bo i Middelfart, hvad jeg egentlig helst ville med job hos Rema 1000 på Brovejen. Men det bedste jeg kunne finde i Middelfart var 60 kvadratmeter til 5500 kroner, og så var der i hvert fald ikke råd til bilen mere, fortæller Michael Agerskov fra Strib.

Han kiggede både i Frederica og Middelfarts opland, da han skulle finde en lejlighed til sig selv sidste år efter bruddet med sin kæreste. Og det endte med et halvt hus på 72 kvadratmeter i Båring til 4300 kroner inklusiv forbrug.

- Der er egentlig ret hyggeligt i Båring, har jeg fundet ud af, og så er det tæt ved motorvejen, så jeg har fundet mig rigtig godt til rette, fortæller han.

Høje huslejer sender folk udenbys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce