Hjælp til ofre for kriminalitet


Hjælp til ofre for kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VOLDSOFRE: Middelfart Politikreds nu med i offerrådgivning fra Odense

MIDDELFART: Et Center for rådgivning af ofre for kriminalitet, der startede i Odense sidste år på baggrund af Vollsmose-røverierne, bliver fra i dag udvidet til også at omfatte de tre kommuner i Middelfart Politikreds,Middelfart, Nørre Aaby og Ejby.Offerrådgivningen i Odense blev startet i forlængelse af regeringens voldspakke fra 1997, som er en række initiativer til hjælp for folk, der er blevet ofre for en forbrydelse. Et af initiativerne er en offerrådgivning i hver politikreds, som politiet kan henvise til.

Ikke kun vold

Siden starten i 1999 har offerrådgivningen i Odense fået 278 henvendelser fra ofre for røveri, vold, voldtægt og incest, men centeret har også fået henvendelser fra ofre for trafikulykker og fra mennesker, der har problemer på grund af familiestridigheder.- I det hele taget fra folk i krise - og også pårørende til ofre har behov for hjælp, fortæller den nye daglige leder af Centret for offerrådgivning i Odense, Birgit Brandi.- Henvendelserne behøver ikke at dreje sig om helt nye hændelser. Det kan være ting, der er sket for flere måneder siden. Vores opgave består først og fremmest i at lytte til ofrene og få deres problemstilling tydeliggjort og så få fastlagt, hvordan der skal sættes ind, forklarer hun.

Ikke behandlingscenter

- Offerrådgivningen er ikke et behandlingscenter men et rådgivningsorgan, der vurderer, hvilken hjælp der er behov for. Det kan i mange tilfælde være nok bare at sidde og snakke med offeret en time eller halvanden, men i andre tilfælde må der henvises til professionel hjælp. Offerrådgivningen har et samarbejde med en advokat, en læge og en psykolog, og vi kan for eksempel oplyse om reglerne for gratis retshjælp, erstatningskrav, psykologhjælp, lægeerklæringer samt hjælp fra de sociale myndigheder, siger Birgit Brandi.Hun understreger, at det ikke er meningen, at offerrådgivningen skal gå deprofessionelle behandlere i bedene.Derimod skal rådgiverne lytte til dem, der har behov for at tale om deres oplevelser og så yde en slags førstehjælp.

Lokale frivillige

Offerrådgivningen er i øjeblikket i kontakt med en halv snes frivillige i Middelfart Politikreds, der vil indgå i rådgiverkorpset. De har en relevant faglig baggrund inden for socialsektoren og derudover lyst og ressourcer til at hjælpe andre mennesker. Det er typisk folk i en moden alder med et vist overskud, eller det kan være yngre mennesker, for eksempel socialrådgiver-studerende.Meningen er, at voldsofre og andre mennesker i krise døgnet rundt kan kontakte Centret for offerrådgivning i Odense på telefon 23 68 60 32, som så vil skabe kontakt til en af de lokale rådgivere.Rådgivningen kan i praksis foregå enten i Odense eller lokalt i Middelfart, Nørre Aaby og Ejby Kommuner, hvor man lige nu arbejder på at finde egnede lokaler.

Hjælp til ofre for kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce