Historisk aftale: Helt ny organisation skal løfte Middelfart

Klimatopmødet har i to år fyldt Nytorv. Begivenheden er én af dem, som "Middelfart i Udvikling" skal arbejde med at gøre større - og måske til at række over flere dage. Foto: Peter Leth-Larsen

Historisk aftale: Helt ny organisation skal løfte Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune vil årligt kaste tre millioner kroner i en organisation, der samler handel, turisme og erhverv under samme tag. Målet er at løfte byen Middelfart og få mere ud af de mange events, der allerede findes. Organisationen har fået arbejdstitlen "Middelfart i Udvikling" og kan blive en realitet i løbet af få måneder, hvis generalforsamlingerne i de tre respektive foreninger nikker ja til planerne i de kommende uger.

Middelfart: - Man kan ikke spare sig til at blive rig.

Sådan siger Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd (S), der på vegne af Middelfart Kommune nu løfter sløret for de forhandlinger, der siden før nytår har fundet sted mellem kommunen og de tre foreninger Middelfart Handel, Middelfart Erhvervsforening og Middelfart Turistforening.

Parterne præsenterer nu en helt konkret plan for en ny organisation, der skal samle handel, turisme og erhverv under samme tag et sted i Middelfart med det formål at løfte byen på alle tre parametre - til gavn for vækst, bosætning og handelsliv.

Og organisationen bliver ikke brødløs. Middelfart Kommune står klar med et driftstilskud på tre millioner kroner årligt. Penge, der blandt andet skal gå til ansættelsen af en direktør og 1-2 projektmedarbejdere.

En investering i velfærd

Johannes Lundsfryd tøver ikke med at kalde "Middelfart i udvikling", som organisationens arbejdstitel er, for en investering i kommunens velfærd.

- Når vi skal fastholde fremtidens velfærd, så kræver det, at der er nogen til at betale skat. Og for at det skal ske, skal vi have en hovedby med et godt og aktivt handelsliv, for det er afgørende for den rekruttering af medarbejdere, som kommunens virksomheder har brug for. Og det er afgørende for, at de selvsamme medarbejdere også bosætter sig i vores kommune, siger han.

Projektet har været undervejs i nogle måneder, hvor parterne har nærmet sig den skitserede løsning. De tre foreninger Middelfart Handel, Middelfart Erhvervsråd og Middelfart Turistforening forbliver selvstændige foreninger hver for sig - men får altså en overbygning, som skal sikre, at de puljer kræfterne. Rent fysisk bliver det sådan, at de nuværende medarbejdere og den kommende direktør for "Middelfart i Udvikling" får arbejdsplads under samme tag på en lokation i Middelfart, som endnu ikke er fundet.

Glade for samarbejdet

De tre foreningers formænd hilser "Middelfart i Udvikling" velkommen.

- Vi synes, at idéen om at samle tropperne i et fælles kontor er den helt rigtige. Vi kan for eksempel trække på nogle af de erfaringer, som erhvervscenteret har, og på den måde styrke vores medlemmer, siger Kjeld Johansen fra Middelfart Handel.

Kim Svaneborg er formand for Middelfart Erhvervsråd. Også han er begejstret.

- Vi deler ambitionen om at give et markant løft til Middelfarts attraktivitet gennem en fælles og koordineret indsats. Vores evne til at tiltrække arbejdskraft er afgørende for vækst og udvikling i vores virksomheder. Vi skal kunne tilbyde tilflyttere mere end et godt job, siger han.

Og turistformand Vibeke Stentoft erklærer sig enig.

- Der er ingen tvivl om, at et tættere samarbejde vil give en række synergieffekter, fordi vi kan løse en række driftsopgaver mere effektivt, siger hun.

Kan komme hurtigt i gang

I de kommende uger skal det vise sig, om generalforsamlingerne i de tre foreninger siger ja til, at de respektive bestyrelser må gå videre med planerne.

- Vi har holdt det første, fælles bestyrelsesmøde, men vi er naturligvis nødt til at afvente, hvad generalforsamlingerne giver foreninger af mandat, siger Johannes Lundsfryd.

Hvis de siger ja, forventer borgmesteren, at en direktør for "Middelfart i Udviking" kan være på plads i løbet af få måneder. Han peger på det årlige klimatopmøde som et eksempel på en event, der kan udvikles i den nye organisation.

- Det er et fint arrangement, som vi kunne køre videre på samme måde. Men hvis vi udvider det til to dage, så skaber vi omsætning i både restauranter og på vores hoteller. Det er til gavn for byen, siger han.

Johannes Lundsfryd nævner også genåbningen af Den gl. Lillebæltsbro i oktober som et oplagt emne for en første event, som den nye organisation kan byde ind med.

- Måske kan vi holde en kæmpe fest for at markere broens åbning, siger han.

Historisk aftale: Helt ny organisation skal løfte Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce