Der var et pænt fremmøde ved Røjle Klint trods dårligt vejr, da geolog Gunnar Larsen kom forbi for at fortælle om klinten i weekenden.

Strib: Forårsvejret, som man i ugen op til havde fået lidt smag for, var atter væk søndag, hvor regn, skyer og blæsevejr havde taget overtaget. Det forhindrede dog ikke omkring 50 friske, klint-interesserede børn og voksne i at tage del i en eftermiddagstur ved Røjle Klint, som Middelfart Kommune havde hyret geologen Gunnar Larsen til at lede med historier om klinten.

- Der findes nogle ting her, der er millioner år gamle. Det er fascinerende. Så lang tid tilbage er vi ikke normalt i stand til at regne, påpegede geologen og tilføjede:

- Meget af det er jo noget fedtet ler. Så man skal ligesom se charmen i, at det er meget gammelt. Men så en gang imellem kan man være heldig at finde en meget gammel krystal eller fossil.

På turen langs med klinten, der bærer spor af tre istider, fortalte Gunnar Larsen om de mange forskellige dele, klinten består af. Et par gamle røverhistorier sneg sig også med.

Blandt andet historien om en gammel greve, der fik dollartegn i øjnene, da han fandt noget i Røjle Klints ler, som han var overbevist om var guld. Greven var parat til at sætte et stort projekt i søen ved, hvad han troede, var en fynsk guldkyst. Det viste sig dog, at det ikke var guld, men derimod narreguld. Eller pyrit, som det også kaldes.

Efter den historie fortalte Gunnar Larsen videre om de forskellige dele af klinten, hvor nogle kunne dateres 50 og 20 millioner år tilbage i tiden.

- Det er det meste af den danske historie, man kan se ved klinterne, sagde han.

  • Af: