Hestenes triatlon

77 ekvipager deltog i military i Fjelsted i går. Her er det Katrine Norsgaard på Monique Essenbæk, der passerede en forhindring i flot stil.
Foto: Hans Østergaard

Hestenes triatlon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FJELSTED: 77 ekvipager fra hele landet var i går samlet hos Fjelsted Rideklub for at dyste i ridesportens svar på triatlon - military. Stævnet var det første distriktsmesterskab i military, som er holdt på Fyn i de seneste 10 år.

Military er en kombineret konkurrence, hvor deltagerne rider tre forskellige discipliner på samme hest. Det er en krævende konkurrence, for hest og rytter skal så at sige kunne alt.

De tre ridediscipliner, der dystes i, er dressur, ridebanespringning og terrænspringning.

Mens de to første discipliner kunne afvikles mange andre steder end i Fjelsted, ser det anderledes ud med konkurrencen i terrænspringning. Fjelsted Rideklub er nemlig den eneste klub på Fyn, der råder over en permanent terrænbane.

Terrænbanen, der ligger i kuperet terræn, byder på naturlige forhindringer i form af væltede træstammer, sten, kævler og lignende, som hest og rytter skal forcere.

Fjelsted Rideklub og Military Fyn stod i fællesskab for stævnet, og de havde godt et halvt hundrede frivillige hjælpere i gang. Military kræver nemlig mange øjne.

Ved hver eneste forhindring på terrænbanen skal der være en kontrollant, som holder øje med, når hver enkelt ekvipage passerer - og om der eventuelt laves fejl. Dette indrapporteres straks til dommerbordet via walkie-talkie.

Rytterne var tidligt oppe. Stævnet begyndte med dressur allerede klokken otte - og det fortsatte hele dagen.

Resultaterne forelå først efter redaktionens slutning.

Hestenes triatlon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce