Heidi Sommers hunde står for skud

Heidi Sommer ejer fem hunde, som flere jægere i Rud-området mener strejfer rundt og dræber dyrevildt i de omkringliggende skove. Det afviser Heidi Sommer, som siger, at ingen af hendes hunde kan løbe ud, da hun har sat elhegn op omkring hele grunden på Jomfrumarken 3 i Nørre Aaby.
Foto: Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Fyens Stiftstidende

Heidi Sommers hunde står for skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere jægere har fundet skambidt vildt i skovene. Kosmetikdronning Heidi Sommers hunde får skylden

RUD: To rådyr - det ene drægtigt - bidt ihjel og mindst 60 fasaner med halsen knækket. Det er, hvad Heidi Sommer, mangemillionær og tidligere ejer af en række kosmetologskoler, beskyldes for at have på samvittigheden.

Det er nemlig hendes hunde, der har fået smag for skovens dyr, siger flere jægere, der er tilknyttet skovene ved Rud.

- Vi kommer gående og hører et dødsskrig. Det er meget karakteristisk sådan et dødsskrig, og det viser sig at være et rådyr, der er blevet bidt. Fra stedet løber en hund, som vi kan genkende som Heidi Sommers. Der er ikke noget at tage fejl af, fortæller Niels Christian Johansen, som er formand for Jagtforeningens Kommunale Fællesråd og ivrig jæger.

Han er ikke den eneste, der er blevet mødt af det sørgelige syn af et dødt rådyr bidt ihjel af hunde. Også tilsynsførende skovrider Jimmi Enevoldsen, der i kraft af sit arbejde jævnligt kommer i Grevindeskoven, Nyskoven og Føns Bakker, oplever, at der er problemer med to hunde, som han også identificerer som Heidi Sommers:

Hunde bliver skudt

- Vi møder hundene jævnligt, og selvfølgelig jager de vildtet. Det drejer sig om en sort labrador og en riesenschnauzer, siger Jimmi Enevoldsen, som kan fortælle, at det ikke er nyt, at Heidi Sommers hunde strejfer rundt og jagter de vilde dyr.

- Det har været et problem de sidste 8-10 år, og vi har i alt sendt tre påbud til hende. Senest 1. maj i år, hvor vi fortæller, at vi om nødvendigt vil skyde hendes hunde, hvis vi møder dem i skoven, fortæller skovrideren.

Selv om han og de andre jægere har hjemmel i loven og må skyde de omstrejfende hunde, når først ejeren er blevet advaret, så er de ikke meget for at skulle gribe til våben over for de firbenede kæledyr.

- Det er jo ikke dem, men ejeren, der har et problem. Det er hende, der bare lukker døren op og lader dem rende frit, siger Jimmi Enevoldsen, der på trods af de tre påbud ikke har oplevet nogen forbedring.

- Lige efter påbudet lykkedes det at holde dem inde, men så får man en lidt løsere holdning med tiden, fortæller han.

Og det er han rigtig ked af.

Dyrelivet ødelagt

- Det er hele faunaen, der tager skade og bliver forstyrret. Og det går ud over de jordliggende fugle som fasaner, rålammene, som bliver født lige nu, og harekillinger, siger skovrideren.

Han vurderer, at hundene strejfer rundt og raserer et område på 400-500 hektar.

Sommer nægter

Heidi Sommer selv mener bestemt, at hun har fået styr på sine hunde.

- For et halvt år siden fik vi et elhegn sat op rundt om hele grunden, så det er helt umuligt for mine hunde at rende nogen steder, konstaterer hun.

Hun erkender dog, at hundene tidligere har fået smag for vildt, og at det derfor var nødvendigt at opføre hegnet.

- Vi fik hegnet op, fordi vi ikke ønsker at genere nogen, siger hun.

Til spørgsmålet om, hvordan hun vil reagere, hvis hendes hunde skulle få en kugle for panden, er hun ganske rolig.

- Det sker ikke, for de løber ikke ud, men skulle det ske, at jægerne skyder en hund, så skal de være helt sikre på, hvad de gør. Det kunne jo også være hunde ejet af nogen andre i området. Og der er en del, der strejfer rundt, tilføjer Heidi Sommer, som er en stor hundeelsker og har haft hele 25 hunde på én gang.

I øjeblikket har hun dog kun fem af slagsen.

Heidi Sommers hunde står for skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce