Har vundet DM fem gange på syv år: Efterskole i Båring avler sangskriver-talenter

Lukas Strate fik i forbindelse med sejren overrakt en stor, flot hjemmelavet chek på 10.000 kroner, som enten skal bruges på musikudstyr eller på at indspille sangen i et professionelt studie. Foto: Rune Moesgaard/Den Rytmiske Efterskole i Båring

Har vundet DM fem gange på syv år: Efterskole i Båring avler sangskriver-talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For femte gang på syv år løb en elev fra Den Rytmiske Efterskole i Båring med sejren i Efterskoleforeningens landsdækkende konkurrence "DM i Sangskrivning".

Båring: Det går godt for de spirende musikalske talenter, som går på Den Rytmiske Efterskole i Båring i år. I slutningen af maj vandt en af skolens elever, Lukas Strate, DM i sangskrivning for efterskoler, og siden har en anden af skolens elever, Marie Sophie Damkjær, udgivet en sang, som kan høres på streamingtjenesten Spotify.

Faktisk udgiver efterskolen i løbet af året flere sange, som kan lyttes til på streamingtjenesten, og nu er eleverne også begyndt at producere musikvideoer til deres egne sange.

- Vi har lavet den aftale med eleverne, at alt det, der potentielt bliver tjent, tilfalder dem. Skolen tjener ingen penge på at udgive sangene. Vores primære interesse er at gøre det så virkelighedsnært som muligt og bruge processen fra sangen skrives, til den er produceret, aktivt, fortæller projektleder på skolen Peter Sund.

Han tilføjer, at de to elever, som har udgivet sange på streamingtjenesten, indtil videre ikke har tjent det helt store. De 4.000 afspilninger, som en af elevernes sange har, har indbragt omkring 200 kroner.

Fem sejre på syv år

Lukas Strate, der kommer fra Ollerup på Sydfyn, blev lørdag den 26. maj overrasket på scenen, da der var musikfestival på Den Rytmiske Efterskole i Båring. Han vandt Efterskoleforeningens landsdækkende konkurrence med sangen "On the Mend", og om sangen sagde Annika Aakjær fra juryen blandt andet:

- Utroligt formfuldendt og flot og inderligt fremført. Der er et stort potentiale her. En fin sang om det altoverskyggende utømmelige sangskrivningsemne, den ulykkelige forelskelse.

Lukas Strates sang blev kåret som vinderen af konkurrencen blandt i alt 66 indsendte bidrag. Udover æren modtog han også en check på 10.000 kroner, som enten skal bruges på musikudstyr eller på at indspille sangen i et professionelt studie. Efterfølgende sørgede både lærere og elever på efterskolen for at fejre vinderen.

Det var en overrasket Lukas Strate, der efter kåringen kunne fortælle, at han endnu ikke helt havde forstået, at det var ham, der var løbet med førstepladsen.

I alt har elever fra Den Rytmiske Efterskole i Båring vundet sangskriver-konkurrencen fem ud af de seneste syv gange.

Har vundet DM fem gange på syv år: Efterskole i Båring avler sangskriver-talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce