Har ingen overenskomst: 3F iværksætter sympatikonflikt mod flyttefirma

Mikael Smidt, der ejer Middelfart Flytteforretning, blev fotograferet, da han flyttede for 3F i Middelfart for 11 år siden. Nu iværksætter fagforeningen en sympatikonflikt mod ham. Arkivfoto: Hans Henrik Sigismund Schulin Østergaard

Har ingen overenskomst: 3F iværksætter sympatikonflikt mod flyttefirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3F Vestfyn har iværksat en sympatikonflikt mod Middelfart Flytteforretning, da virksomheden har nægtet at indgå overenskomst. Ejer vil ikke kommentere.

Middelfart: Gennem mere end et år har 3F Vestfyn forsøgt at få virksomheden Middelfart Flytteforretning til at indgå en overenskomst, men det er endnu ikke sket. Derfor valgte fagforeningen fredag morgen at iværksætte en sympatikonflikt mod virksomheden.

Det betyder, at indtil flyttefirmaet måtte tegne overenskomst, må ingen medlemmer af 3F eller øvrige LO-forbund arbejde i firmaet, ligesom medlemmer af Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Dansk Industri ikke må samarbejde med eller levere ydelser til virksomheden.

Udover en generel kritik af en manglende overenskomst, går en bekymring fra 3F på, om lettiske flyttefolk, som virksomheden har ansat, aflønnes korrekt.

- Det kan i hvert fald tyde på, at lønnen er så lav, at det gør ondt at skrive en overenskomst, siger Finn Ole Christiansen, transportansvarlig i 3F Vestfyn, og uddyber:

- Det er fint, at de har ansat letter, og de må ansætte alle dem, de har lyst til. Det skal bare være ansættelser på lige vilkår, så de har ordenlige forhold, og så flytteforretninger, der har overenskomst, kan konkurrere fair om arbejdskraften.

Det er fint, at de har ansat letter, og de må ansætte alle dem, de har lyst til. Det skal bare være ansættelser på lige vilkår, så de har ordenlige forhold, og så flytteforretninger, der har overenskomst, kan konkurrere fair om arbejdskraften.
Finn Ole Christiansen, ansvarlig for transportområdet i 3F Vestfyn.

Ingen kommentarer

Mikael Smidt, ejer af Middelfart Flytteforretning, var fredag fåmælt, da avisen fangede ham over telefonen.

- Jeg har ikke nogen kommentarer. Kan du ikke ringe til mig på mandag eller en anden dag, sagde han, inden han lagde røret på.

Sympatikonflikten er en del af en landsdækkende kampagne fra 3F over for blandt andet flyttefirmaer uden overenskomster. Fagforeningen har i den forbindelse kørt andre sympatikonflikter, som er mundet ud i, at virksomheder har indgået overenskomster.

- Nogle vil måske tænke, at metoderne ligner en slags afpresning?

- Ja, og mafiametoder, jeg er vant til at høre det hele, men det er fuldstændig misforstået. De løn- og arbejdsforhold, vi har i Danmark, er ikke kommet af sig selv. Ret til fem feriefridage, helligdagsgodtgørelse, fri 1. maj, juleaften og nytårsaften med løn, det er ikke kommet af sig selv. Det er kommet af, at man har stillet krav gennem fagbevægelsen, siger Finn Ole Christiansen fra 3F Vestfyn.

Har ingen overenskomst: 3F iværksætter sympatikonflikt mod flyttefirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce