Han standsede slingrende bilist - politiet lod manden gå

22-årige Christian Pryds valgte at satse både helbred og bil da han i sidste uge stoppede en mulig spritbillist.
Foto: Hans Henrik Østergaard

Han standsede slingrende bilist - politiet lod manden gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Pryds valgte at gribe ind i en af de sager, vi alle sammen godt ved, at vi burde blande os i, men som de færreste af os har lyst til.

Christian så manden slingre af sted i sin Nissan og i krydset ved Brovejen og Hessgade brugte han sin bil til at spærre vejen for den slingrende bilist, da de stoppede for rødt lys.

- Han var så fuld, at du tror det er løgn. Han måtte støtte sig op ad bilen med den ene hånd, da han slog mig med den anden, fortæller Christian Pryds.

Efter knytnæveslaget kørte den 57-årige mand bort. Christian fulgte efter ham, kontaktede politiet, og holdt øje med manden, da han stoppede på Birke Allé. Og nu begynder frustrationerne.

Han skulle vente i næsten en time, før politiet nåede frem. Oven i det ved han, at voldsanmeldelsen står spinkelt, fordi de vidner, der så overfaldet, ikke har meldt sig.

Ærgerligt, men til at leve med, mener Christian Pryds

Anderledes har han det med, at Fyns Politi valgte ikke at tage den 57-årige billist med til stationen og tage en blodprøve.

- Jeg er dybt rystet over, at man bare lod manden sidde og sove i sin bil. Jeg synes, det er helt urimeligt, hvis han slipper for straf. Han kunne lige så godt have skadet nogen, siger Christian Pryds.

Manglende beviser

Hos Fyns Politi kan vagtchef Lars Thede godt forstå Christian Pryds’ frustration.

- Vi ville meget gerne have løftet bevisbyrden, men kunne ikke. Der lå adskillige flasker i bunden af bilen, og manden påstod, at han havde drukket sig fuld på den tid, det tog politiet at nå frem, siger Lars Thede, der havde vagten den pågældende aften.

- Hvis du vidste, hvor mange folk vi må lade gå i første omgang på grund af manglende beviser og vidner. Men vi får dem som regel på et eller andet tidspunkt. Det er en vigtig del af alle danskeres retsikkerhed, at politiet skal have sikre beviser, siger Lars Thede, der stadig opfordrer folk til at melde mulige spritbilister til politiet.

- Jeg har meget stor respekt for mennesker som Christian, der er så ihærdige. Og anmeldelser om en mulig spritbillist er normalt en af de sager, vi prioriterer højt, siger Lars Thede, der anbefaler andre i samme situation at holde øje med, om den mulige spritbilist drikker alkohol, fra bilen er stoppet, til politiet når frem.
Fakta
Fyns Politi har ikke afsluttet efterforskningen af hverken vold eller promillekørsel og håber at finde vidnerne til overfaldet, der kørte i en sølvgrå stationcar. Du kan kontakte politiet på telefon 114.

Han standsede slingrende bilist - politiet lod manden gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce