Han sørger for den grønne by


Han sørger for den grønne by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: Gennem 25 år har Eigil Andersen styret kommunens gartnerafdeling
MIDDELFART: For 25 år siden blev veje og grønne områder i Middelfart skilt fra hinanden, og Eigil Andersen blev ansat som leder af parkvæsenet.

- Jeg startede med at måle og og registrere de grønne områder, for ingen var egentlig klar over, hvad der var komunalt, fortæller han.

Det førte til kommunens første gartnerplan, der udkom i 1983. Den fortæller, at gartneren herskede over 85 hektar og 20 mand.

I dag er der kun 19 mand, men til gengæld passer de 123 hektar, der er plantet flere hundrede træer og flere steder i byen blomstrer sommerblomsterne fra gartnerafdelingen.

- De første lindetræer blev plantet på Gl. Banegårdsvej i 1985, og siden er de andre indfaldsveje til byen kommet til. I alt klipper vi 650 træer, fortæller Eigil Andersen.

Fire af hans medarbejdere er afsat til at passe de 30 fodboldbaner og andre græsarealer samt blomsterbedene.

Det med blomster forskellige steder i byen startede omkring byjubilæet i 1996.

- Jeg havde lavet to blomstersøjler med flittiglise, som jeg egentlig havde tænkt skulle stå på havnen, når kongeskibet anløb, men der var ingen, der vidste præcis, hvor det skulle lægge til, så de blev i stedet anbragt ved rådhuset, siger Eigil Andersen.

Blomstersøjlerne blev meget populære, til tider har der været 12 af dem, men i år syntes gartneren, at der skulle noget andet til.

Det er blevet til flere bede med sommerblomster forreløbig fem steder.

Men det, der uden sammenligning vil stå længst, er Hindsgavlalleen, som blev fornyet for få år siden.

- Egentlig ville jeg gerne have haft en egeallé, som jeg har set på Ledreborg, men det blev til lindetræer, siger Eigil Andersen.

40 af disse træer er med i et forsøg, der skal klarlægge, under hvilke forhold de gror bedst.

Omkring nogle af træerne får ukrudtet lov at vokse, mens gartnerafdelingen holder rent om andre. Hvilken effekt, det har på tilvæksten skal måles til foråret.

Eigil Andersen skyder på, at der er tre-fire centimeter i forskel på omkredsen, når målebåndet trækkes ud.

En af de ting, han selv er stolt af, er indretningen af silogrunden, hvor der nu er borde og bænke, der benyttes flittigt af blandt andet de mange lystfiskere.

- Og så har jeg et stort ønske om at få lov til at plante ved kulturøen. I den forbindelse synes jeg, det vil være på sin plads at få varpetønden tilbage til havnen, hvor den tidligere lå, siger han.

Men det største ønske går på, at Middelfart bevarer og udvikler sit grønne islæt, og at byen holdes ren.

- Nu er det endelig lykkedes at få igennem, at papirkurvene tømmes om søndagen, så gågaden bliver ryddet op efter nattens byliv, siger Eigil Andersen.

Han sørger for den grønne by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce