240.000 kroner skabt af frivillige og 6.000 frivillige arbejdstimer gjorde det muligt at opføre den første idrætshal i Nørre Aaby for 50 år siden.

Nørre Aaby: Omkring 100 mennesker, hovedsageligt politikere og foreningsfolk, fyldte det halve af hallen, da Vestfyns Kultur og Idrætscenter i Nørre Aaby søndag markerede 50-året for opførelsen af Hal 1. Hallen er på mange måder en stærk manifestation af det sammenhold og de enorme frivillige kræfter, der findes i den vestfynske stationsby.

Således kunne halformand Esben Erichsen i sin indledende tale konstatere, at den frivillige støtteforening Mariehønen, som blev etableret i 1958, på otte år nåede at skrabe 240.000 kroner sammen, da byggeriet af hallen blev sat i gang i 1966. Og da den stod færdig og klar til indvielse året efter den 12. november 1967 var der lagt ikke mindre end 6.000 frivillige arbejdstimer i opførelsen, heriblandt 1450 håndværkertimer. Det var primært gennem de årlige Vestfyns Fester, der i de bedste år havde deltagelse af over 6000 mennesker og fik trukket nogle af datidens største underholdningsnavne til byen, at Mariehønen rejste de mange midler.

Med kun tre halinspektører i løbet af de 50 år, har driften af hallerne samtidig været drevet af stor kontinuitet.

 

Borgmester takkede for indsatsen

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) overtog mikrofonen efter Esben Erichsen og takkede på byrådets vegne ildsjælene for deres indsats og slog fast, at uden deres tilstedeværelse var der aldrig opført nogen hal i Nørre Aaby. Han glædede sig samtidig over, at hallerne bidrog til byrådets vision om, at Middelfart Kommune skal være et godt sted at bo og leve.

- Derfor har vi også afsat midler i år og næste år til en modernisering af Hal 1, lød det fra Johannes Lundsfryd, inden han blev afløst eftermiddagens tredje og sidste taler, Knud Nyholm. Som daværende bankdirektør i byen var han med til at rejse de nødvendige midler og gik samtidig til hånde under byggeriet.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.