Hærværk mod børnehave

Vagn Ove Hansen, der er leder for Børnehaven Merianvej, kan endnu en gang rydde op efter ubudne gæster, der natten mellem fredag og lørdag smadrede Cult-flasker, smed cider-dåser og rev træer op på børnehavens legeplads.
Foto: Hans Østergaard

Hærværk mod børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To gange på tre måneder har Børnehaven Merianvej haft ubudne gæster, der har raseret børnehavens legeplads. Nu overvejer man at videoovervåge legepladsen

MIDDELFART: Merianvejens børnehave så ikke ud, som den plejer, da en håndfuld forældre lørdag middag skulle ned og fodre de dyr, børnehaven har til at gå på legepladsen.

Dåser lå smidt i sandkassen. Flasker var godt og grundigt smadret. Skårene var spredt i både sandkassen og på græsplænen. Og flere nyplantede træer var revet op med rod.

Det er ikke første gang, at børnehavens ansatte og forældrene skal rydde op efter ubudne gæster, der har slået sig løs på legepladsen.

Så sent som i juli i år blev der blandt andet ødelagt en trampolin.

- Men det, der er sket i weekenden, er det værste, vi har set. Og vi står desværre magtesløse over for det, der er sket, siger Vagn Ove Hansen, der er leder i børnehaven.

Han har dog en forklaring på, hvorfor weekendens ballade netop foregik på en tilfældig legeplads.

- De unge har åbenbart ikke har andre steder at holde til. Det er trist, konstaterer han.

Trælse penge

Ud over at bruge tid på at rydde op efter fredagens ballade og bekymre sig over, om børnene får glasskår i fingrene , når de er på legepladsen, skal Børnehaven Merianvej måske også til at bruge penge på at komme de ubudne gæster og deres hærværk til livs.

Børnehaven får i denne uge besøg af en konsulent fra kommunen, der skal give en pris på et overvågningssystem, så ballademagerne fremover bliver fanget på film.

Og selv om det måske er en løsning, er det ikke noget, der huer Vagn Ove Hansen.

- I disse tider, hvor pengene i forvejen er små, er det ærgerligt at bruge penge på videoudstyr. Vi vil jo hellere bruge pengene på Lego, konstaterer han og fortsætter:

- Og så synes jeg, det er uhyggeligt, at vi er der, hvor vi skal videoovervåge børnehaven. Det er ærgerligt.

Hjælp fra forældre

Videoovervågning eller ej. Vagn Ove Hansen håber også på at få hjælp et helt andet sted fra.

- Det kan godt være, jeg er naiv, men jeg håber på, at forældrene rundt omkring i Middelfart begynder at tage ansvar for, hvad deres børn går rundt og laver i weekenden. For det kan ikke passe, at unge mennesker skal ødelægge det for os, siger han og håber, at opfordringen bliver hørt.

Indtil videre har Børnehaven Merianvej meldt fredagens ødelæggelser til politiet.

- Hvis vi ikke går videre med det, så bliver det jo bare ved, siger Vagn Ove Hansen.

Hærværk mod børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce