Gynækologsag: Odense Kommune troede ikke på incestoffer

Det skal krammes væk, fik Natalie at vide efter, at hendes far havde fortalt Odense Kommune om stedfarens seksuelle overgreb på hende.
Foto: Kim Rune

Gynækologsag: Odense Kommune troede ikke på incestoffer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For omkring ti år siden fik Odense Kommune kendskab til stedfarens seksuelle overgreb på den nu 24-årige Natalie. Men sagen blev hurtigt lukket, og i stedet skulle Natalie til psykolog

Natialies stedfar, som også er gynækolog i Middelfart, blev i onsdags idømt 60 dages fængsel for at seksuelt at have forgrebet sig på hende, siden hun var 14 år gammel. Og for at sætte skjulte kameraer op i hjemmet og gemme film med Natalies nøgne lillesøster. Gynækologen fik også frakendt retten til at have med mindreårige patienter at gøre i et år.

Men allerede i 2003 fik Odense Kommune kendskab til de hjemlige forhold, skriver Fyens Stiftstidende søndag.

Det var Natalies far, som havde fået overgrebene at vide af Natalie selv, der alarmerede Odense Kommune.

Efterfølgende mødte nogen fra kommunen op i hjemmet og talte med stedfaren og Natalies mor. Stedfaren var forundret. Og moren sur og sagde, at Natalie var blevet presset af sin far til at lyve om stedfaren.

Det skal krammes væk

Den forklaring troede Odense Kommune efterfølgende på og lukkede sagen efter en lynhurtig behandling, der strakte sig fra 27. december 2003 til 2. januar 2004.

I stedet skulle Natalie til psykolog, hvor hun blandt andet blev bedt om at skulle kramme stedfaren for at få det bedre med sig selv.

Men i onsdags blev den nu tidligere stedfar altså idømt fængsel. En dom, der forhindrer ham i at blive for eksempel pædagog, spejderleder, dagplejer og svømmetræner. Men ikke at fortsætte sit arbejde som gynækolog. Han kan, efter at have udstået sin etårige frakendelse af retten til at behandle mindreårige patienter, igen undersøge pigers underliv.

Det har rejst en principiel debat på Christiansborg, hvor blandt andet DF kræver ændringer på lovområdet.

Natalie ønsker ikke at få sit rigtige navn frem, så navnet er opdigtet. Avisen kender hendes identitet.

Læs hele Natalies historie i Fyens Stiftstidende søndag samt på www.mitfyn.dk om, hvad der tidligere er skrevet om gynækologsagen.

Gynækologsag: Odense Kommune troede ikke på incestoffer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce